18. aug
 
Stjernebesøk fra Wien
– For meg er det litt Elton John-dimensjoner at vi har klart å få Philharmonia Schrammeln Wien til Festspillene i Elverum, sier Torgeir Ziener.

Publisert: 03.aug.2017 10:45
Oppdatert: 03.aug.2017 10:46

– Det er litt av en begivenhet når vi kan ønske Philharmonia Schrammeln Wien velkommen til Festspillene i Elverum med konserter i Hamar og på Melgården i Åmot, sier Torgeir Ziener., Zienerfilharmoniens musikalske leder.

Arven fra Schrammel

Brødrene Johann og Josef Schrammel ble født i Wien og vokste opp med den wienerske folkemusikktradisjonen. Sammen med gitaristen Anton Strohmayer og klarinettisten Georg Dänzer dannet de den berømte Schrammelkvartetten, og i løpet av kvartettens korte eksistens skrev Johann og Josef mer enn 200 komposisjoner for sitt ensemble. I dag lever Schrammelmusikken i aller beste velgående ved Philharmonia Schrammeln Wien, et ensemble med musikere fra Wiener-filharmonien. Ensemblet turnerer i hele Europa, men har aldri besøkt Norge – før nå.

Har prøvd i to år

– Vi har jobbet for å få til et samarbeid i to år. Dette er veldig opptatte musikere, fra et verdenskjent orkester, som akkurat samtidig med festspillene i Elverum deltar på Festspillene i Salzburg. Det har vært et puslespill rent tidsmessig, men vi har fått det til, sier Ziener stolt.

På samme tid som brødrene Schrammel levde og virket var det flere musikere og komponister på Hedmarken som hentet inspirasjon og impulser fra den wienerske dansemusikken. To av de meste kjente og produktive var Lars Hollo og Oluf Melvold, og det er musikken deres det lokale ensemble Zienerfilharmonien skal varme opp publikum med.

– At Hedmark hadde musikalske impulser fra kontinentet tror jeg konsertene her kan bli et hørbart bevis på, sier Ziener.

– En stor fjær i hatten

Ziener håper på fulle hus på de to konsertene.

– For meg er det litt Elton John- dimensjoner at vi har klart å få dette til. Dette er musikere i absolutt europeisk toppklasse. Jeg synes det er en stor fjær i hatten, både for Festspillene, og selvfølgelig for meg litt grann, som endelig har klart å få det til. Jeg er veldig fornøyd, sier Ziener.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke