23. aug
Til Festiviteten: Aleksander Kostopoulos, Ella Marie Hætta Isaksen og Daniel Eriksen.
 
Stjernekamp-vinner til Hamar
Stjernekampvinner Ella Marie Hætta Isaksen og bandet Isák kommer til Festiviteten Bar & Scene 29. mars 2019.

Publisert: 03.des.2018 12:00
Oppdatert: 03.des.2018 12:11

Ella Marie Hætta Isaksen og Isák har for alvor gjort seg bemerket på den norske musikkscenen i år – først da de hyllet Mari Boine på Spellemannprisen og siden i Stjernekamp på NRK, der Ella Marie gikk av med seieren.

Gjennom å blande tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter Isák grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk, heter det i en pressemelding om bandet.

Isák består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos.

«Ella Marie og Isák: Norges neste internasjonale musikkbragd», skrev Dagsavisens anmelder Mode Steinkjer etter konserten på Blå nylig. «I Ella Marie har vi å gjøre med en scenepersonlighet og en naturlighet vi knapt har sett maken til hos en norsk artist».

«Vi lagde litt historie i dag. At hun kan stå her kjempestolt og framføre en joik, tror jeg knytter bånd mellom alle i dette landet. Det skaper stolthet over historien vår og de ulike språkene i landet vårt», uttalte kulturminister Trine Skei Grande etter at Ella Marie vant Stjernekamp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke