19. aug
EVELYN GLENNI: Stjerne-perkusjonist har konsert med Ole Edvard Antonsen og Norsk Blåseorkester i Hamardomen 3. august.foto: Jim Callaghan
 
Stjerner i Domen
Evelyn Glenni, en av verdens fremste slagverkere, og Ole Edvard Antonsen, en av verdens fremste trompetister, møtes i Hamardomen under årets utgave av Festspillene i Elverum.

Publisert: 09.jun.2012 07:38
Oppdatert: -

ELVERUM
«Speech of Angels» - englenes tale - er tittelen på konserten fredag 3. august, da Evelyn Glenni og Ole Edvard Antonsen inntar Hamardomen sammen med Norsk Blåseorkester, som består av noen av Norges mest talentfulle unge blåsere.
Den skotske perkusjonisten Evelyn Glennie (f. 1965), opprinnelig fra Aberdeen, turnerer verden rundt og rangeres i den absolutte toppklassen blant slagverkere, til tross for at hun har vært bortimot døv siden 12 års alderen. Men hun har stadig påpekt at hun hører musikken med andre deler av kroppen enn ørene. Og hun spiller også gjerne barbeint, for å føle musikken bedre, som hun sier.
Ifølge forhåndsmeldingene er hun da også kjent for å trollbinde sitt publikum med sin musikalitet og formidlingsevne.

FESTSPILLENE

Gjennom 10 dager, fra 1. til 11. august, skal mer enn 200 musikere spille et 40-talls konserter på 20 konsertsteder i ni kommuner.
Blant årets sentrale utøvere er Ole Edvard Antonsen. Han spiller ikke bare i Hamardomen, men på programmet til Ungdomssymfonikernes avslutningskonsert står også et bestillingsverk til Ole Edvard, skrevet av Helge Sunde.
Festen åpnes av Henning Kraggerud og Ungdomssymfonikerne i Terningen Arena 1. august, med Josep Caballé Domenech som dirigent. Kraggerud er solist på Mozarts 4. fiolinkonsert.
Søndag 5. august leder Domenech møtet mellom Ungdomssymfonikerne og Farmers Market i årets populærkonsert, også den på Terningen Arena. Farmers Market består av Stian Carstensen, Trifon Trifonov, Nils-Olav Johansen, Jarle Vespestad og Finn Guttormsen.
Vinni med band er årets artister på Prestøya-konserten 6. august.

Hedmarken

Blant programpostene på Hedmarken er en konsert med Susanne Sundfør på Sagbladfabrikken 9. august.
Og i likhet med de siste årene er Hedmarken også denne gangen godt forsynt med kammerkonserter. Årets arenaer er Løten kirke, Stange kirke, Ringsaker kirke, Hverven gård i Stange og Hoel gård i Ringsaker.
Danseforestillingen «Blod, jern og olje. Vol. 2» på Klevfos er også i år en del av Festspillene.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke