26. aug
Favoritt: Adele.
Foto: REUTERS/Stoyan Nenov
 
Stjerner i sikte til Hamar
Her er folkets ønskeliste til neste års konsert på Stortorget.

0
Publisert: 08.aug.2016 16:15
Oppdatert: 09.aug.2016 06:27

Hamar sentrum sto på hodet under lørdagens Sting-konsert, og mange har allerede begynt å drømme mot neste år.

Ønskelisten er lang, og noen av de lanserte kandidatene krever sannsynligvis langt større plass enn Stortorget i Hamar kan tilby. I bakrusen fra helgens store fest tar vi allikevel imot alle ønsker.

På Facebook blir aktører som Rod Stewart, Céline Dion, Guns N’ Roses, Neil Young, Coldplay, Journey, Robbie Williams, U2, Bryan Adams og Bruce Springsteen foreslått. Andre er noe mer edruelige i sine forslag, og nevner navn som DumDum Boys, Volbeat, Return, TNT og Highasakite. I en spørreundersøkelse på h-a.no er det Adele som er det mest attraktive alternativet med 35 prosent av stemmene.

Noen mener at ungdommene bør slippe til neste år, og artister som Kygo, Justin Bieber, 50 cent og Coldplay er allerede lansert av folket som aktuelle kandidater.

Dempet entusiasme

Stemningen var god lørdag kveld, og mange, inkludert politikere og arrangører, lot seg rive med av folkeliv og konsertrus.

– Kommer dere tilbake hit neste år? ropte Hamars kultursjef Morten Midtlien. Ordfører Einar Busterud var ikke mindre entusiastisk.

– Her blir det verdensartist neste år også, slo han bastant fast etter konserten.

Mandag morgen var tonen noe neddempet, og Midtlien var klar på at de fremdeles har en jobb å gjøre før man kan snakke om en gjentakelse til neste år.

– Vi synes dette er kjempegøy, og vi er slettes ikke fremmed for å tenke videre satsing, men nå må vi først og fremst lande årets prosjekt, sier Hamars kultursjef.

Midtlien forteller at de verken har hatt kontakt med, eller er i prosessen mot å hente, en ny verdensstjerne til Stortorget.

– Vi satte ikke i gang med dette som et engangstilfelle, men før vi begynner å tenke stort og annerledes mot framtiden må man først definere hvem man kan samarbeide med videre, sier Midtlien og legger til:

– Vi har lært en hel del og gjort oss mange gode erfaringer. Vi er veldig glade for at ordføreren har vært på banen og at han er tydelig.

Stortorget fungerer

Det var knyttet stor spenning til hvordan Stortorget ville fungere som konsertarena, og Midtlien er klar på at torget besto prøven med glans.

– Vi har erfart at torget har god kapasitet, og det med rundt 8.000 frammøtte fremdeles var plass til folk i ytterkantene og i den sosiale ringen, sier han.

Kultursjefen forteller at de kommer til å lytte til forslagene som nå kommer inn fra folket.

– Vi tar imot alle ønsker og vi skal lese alle innspill, men det er mye som skal klaffe for å lande så store aktører. Artister som krever 20.000 solgte billetter kan vi ikke håndtere, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke