26. aug
Arrangør: Mari Silje Samuelsen står bak den klassiske julekonserten i Furnes kirke, med blant andre Ringsaker kommune som medarrangør.
 
Stjerner på rekke i klassisk julekonsert
Med den spansk-engelske sopranen Sylvia Schwarz, den russiske fiolinisten Kirill Troussov og fiolinisten Mari Silje Samuelsen i spissen, er det klart for stjernegalla i Furnes kirke 15. desember.

Publisert: 27.sep.2018 17:33
Oppdatert: 27.sep.2018 17:36

Den klassiske julekonserten er i år tilbake på Hedmarken. I 2015 ble den forrige klassiske julekonserten arrangert i Vang kirke. I år sørger Mari Silje Samuelsen for å videreføre tradisjonen. Men siden sist har broren Håkon Samuelsen lagt celloen på hylla, og Mari Silje står for opplegget alene.

I stedet for Vang kirke, er det i år i Furnes kirke det skjer. Riktig nok er ikke Furnes kirke like stor som Vang kirke, og har rom for 454 tilhørere. Derfor kjøres det i år to konserter på sammen dag. Det betyr at det til sammen legges ut 908 billetter, og billettsalget starter torsdag ettermiddag.

– Jeg tror det kan bli enda mer intimt i Furnes, sier Mari Silje Samuelsen.

Stjernerekke

Nå er det også klart at det blir et skikkelig stjernegalleri som stiller i Furnes kirke 15. desember. To av dem er kjent fra tidligere klassiske julekonserter på Hedmarken. Sopranen Sylvia Schwartz deltok i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013. «Sylvia Schwartz virket virkelig på hjemmebane», skrev HAs anmelder etter konserten i 2013, og det var hun da også.

Den russiske fiolinisten Kirill Troussov var med på samme konserten i 2006, og har også utviklet seg til stjernestatus.

– Han er min favoritt-fiolinist, sier Mari Silje Samuelsen.

Ensemblet New Ideas Chamber Orchestra (NICO) fra Vilnius er kjent for mange på våre trakter gjennom sin opptreden under Festspillene i Elverum. Nå blir det Furnes-besøk.

Et kor er også med denne gangen. The Voces8 Scholars er ifølge Mari Silje et av verdens ledende kor.

Lokale talenter

Et nytt innslag i den klassiske julekonserten er en masterclass der flere unge talenter fra Mjøsregionen skal trekkes inn. Disse inviteres til masterclass i forkant av konserten; det skjer i Prøysenhuset samme uka som konserten i Furnes kirke lørdag 15. desember. Blant annet skal Mari Silje stå for deler av undervisningen for masterclass-elevene, som i år er forbeholdt strykere og sangere med bakgrunn fra kulturskoler.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke