19. aug
 
Stjernespekket helg
Med store navn på flere av Hamars scener kjemper arrangørene en hard kamp om publikum i løpet av helgen. Kun 300 mennesker tok turen til fredagens to konserter.

Publisert: 09.sep.2016 22:07
Oppdatert: 09.sep.2016 22:07

Fredag kveld kunne kulturhuset friste med en av Norges mest populære låtskrivere i Marit Larsen, og på Gregers sto fire, dyktige ringrever klare for å underholde med forestillingen «Buicken». 

Bra for publikum

Helgens stjernespekkede konsertrekke ble omtalt i HA tidligere denne uken, og arrangør Jørn Nielsen var klar på at man nå begynner nærme seg en smertegrense i antall konserter på samme tid. 

– Jeg synes konserttilbudet på Hamar er både fyldig og variert, og for oss publikummere er det kun positivt med mange konserter, sier May Fjøsne. Hun tilbrakte fredagskvelden i Hamar sentrum med restaurantbesøk og Marit Larsen-konsert sammen med venninnegjengen. 

– Det er veldig bra at det skjer noe i byen, og jeg synes ikke at det er for mange tilbud, sier Heidi Grønholt. Marit Larsen står som en av landets dyktigste artister, og til fredagens konsert stilte hun med et slagkraftig band og splitter ny plate. Oppmøtet på 255 mennesker må allikevel sies å være en noe skuffende start på årets konserthøst for Hamar kulturhus, som dessuten har gitt seg selv konkurranse i form av kveldens Morten Abel-konsert. Med snaut 50 frammøtte var det mange som gikk glipp av gårsdagens konsert på Gregers, men stemningen var god da forfatter Lars Saabye Christensen, journalist Tom Stalsberg og musikerne Stian Carstensen og Amund Maarud spilte konsertforestillingen «Buicken». 

verst for arrangørene

Musiker, dirigent og adjunkt Jan Kola er blant Hamars mest ivrige konsertgjengere. Han er klar på at det kun er arrangørene som lider av konsertkollisjoner. 

– Jeg er først og fremst glad for at tilbudet i Hamar er så bra som det er, men jeg tenker at det er litt pussig at arrangørene ikke samarbeider på en bedre måte.

– Vi får bare håpe at arrangørene klarer seg, sier Kola. 

Lørdag er det duket for en ny dragkamp i konsertbyen Hamar. Popstjernen Morten Abel gjester Hamar kulturhus, Dag Sørås står standup på Scandic scene og Souls of Tide spiller releasekonsert på Gregers.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BUICKEN: F.v. Forfatter Lars Saabye Christensen, journalist og forfatter Tom Stalsberg, musiker Amund Maarud og musiker Stian Carstensen.
FOTO: Kristian Einang
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke