22. aug
 
Stjernespekket høst
Hamar kulturhus byr på en perlerad av en høstfest. Store artistnavn og store forestillinger er plottet inn i kalenderen.

Publisert: 11.aug.2015 06:38
Oppdatert: 11.aug.2015 06:40

Det ble ampert i vår da det kom fram at store nasjonale artister ikke fikk slippe til i Hamars nye kulturhus. Nå presenteres en meny med sterke navn og forestillinger, både august, i september, oktober og november. Det starter allerede i slutten av denne måneden med Levi Henriksen (25. august) på Litteraturscenen og med Teater Innlandets Alfred Hitchcocks elleville kriminalkomedie «The 39 Steps» (27. august).

Gleder seg til alt

– Hva jeg selv gleder meg aller mest til? Det er så mye, egentlig alt sammen, sier programansvarlig Mocci Ryen.

Hun ramser opp alt fra Guro von Germeten (4. september), som ved hjelp av sitt Prøysen-stipen nå presenterer sin nye album, Wenche Myhre (11. september), Ole Paus og Ketil Bjørnstad (18. september) med konsert i anledning albumet «Frolandia» – og «Blam! Actionkomedie» (26. september), en akrobatisk teaterform, teater forsterket med lydeffekter («Svart humor, vittig, tøft, fysisk, mye energi – spennende, noe vi ikke har sett før.» Mocci Ryen).

Teater Innlandet gir oss Hedda Gabler (27. september), Riksteatret og Helge Jordal kommer med «Førstereis» (1. oktober) – en gripende skildring av guttehjemsbarnet Martin som rømmer til sjøs.

Ekstra godbit

Leif Ove Andsnes er satt på plakaten 21. oktober, Kari Bremnes har sin turneringsåpning 28. oktober – og 31. oktober er det klart for Elvis-show med Vidar Busk. Stephen Ackles g Paal Flaata i anledning året Elvis ville fylt 80 år.

Som en ekstra godbit slipper i dag Mocci Ryen nyheten om at Manhattan Transfer er klare for Hamar kulturhus fredag 27. november.

Programansvarlig Mocci Ryen sier også at nysirkus er tilbake i kulturhuset, nå med svenske Cirkus Cirkør. Videre forteller hun at musikk fra hele verden fremdeles vil bli å høre i konsertserien «Hamar midt i væla». Nå med internasjonalt anerkjente Bassekou Kouyate (18. oktober/åpning internasjonal uke), med «maliblues på sitt beste».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke