22. aug
Odd Nordstoga i aksjon: Publikum likte det de fikk servert på Herredsvang Formidlingshus, torsdag. Foto: Halvor thorsnes
 
Stor alene
Du lengter kanskje til mor, men vi lengter absolutt ikke hjem til noe i ditt selskap, Odd.

Publisert: 26.okt.2017 23:00
Oppdatert: 26.okt.2017 23:02

Torsdag kveld var det konsert med Odd Nordstoga på Herredsvang Forsamlingshus i Romedal. Nordstoga er for tiden aktuell med singelen Mykje varme.

Salen ble fylt med 300 publikummere (utsolgt), der Nordstoga alene gjennomførte forestillingen.

Odd Nordstoga bør være et kjent navn for de fleste nå. Med en folkelig sjarm og singler som «Heim te mor» og «Frøken Franzen», blir ikke utfordringen å overbevise publikum om sin musikk, men heller å forsvare sine belter. Får han til dette?

Stor alene

Til et lydspor med arenaapplaus over høyttalerne, introduserer han seg selv som svigermors drøm. I det han stopper sporet brått bryter publikum ut i latter, og applauderer. Stemningen er satt. Med humor, sjarm og en seriøs undertone drar han oss igjennom både barndommen og artistkarrieren på en og en halv time.

lekre detaljer

Scenen er fylt med glødepærer, båndspiller, gitarer, trekkspill og en svært selvsikker frontmann.

Han starter konserten med flere nyere låter. Blant annet låten «November», en kur han har funnet for å få oss ut av høstdepresjonen. Etter 45 minutter kommer trekkspillet fram og Herredsvang fylles med allsang.

Nordstoga avslutter med blant annet «Heim te mor» og sin tolkning av Lars Winnerbäcks låt «Om du lämnade mig nu».

mange ess i ermet

Hvis du fungerer som meg, leser du overskrifter, ser på bilder og eventuelt et terningkast før du leser teksten. Så da vet du sikkert svaret på spørsmålet jeg stilte i starten. Odd Nordstoga kan det han driver med, og han kan det godt. Han forsvarer sitt navn ved å trollbinde publikum fra første minutt. Jeg har ingenting å utsette på kveldens konsert, takk for en flott opplevelse.

Ny plate i 2018

Helt siden Nordstoga slo igjennom med plata «Luring» i 2004 har vi latt oss sjarmere. Det gjorde vi også i kveld. Odd Nordstoga er en produktiv mann. Til glede for mange kan vi på nettsiden lese at det er planer om ny plate allerede i 2018. Etter kveldens opplevelse gleder jeg meg stort til den.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke