19. aug
BLIR FILM: Birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka flyktet fra baglerne i år 1206. Med seg hadde de Håkon Håkonsson, som senere ble Norges konge. Nå blir historien film. Dette berømte maleriet ble laget av Knud Bergslien i 1869.
 
Stor birkebeinerfilm skal spilles inn på Sjusjøen
Aksel Hennie og Pål Sverre Hagen er klare for filminnspilling på Sjusjøen i løpet av vinteren.

Publisert: 16.jan.2013 12:18
Oppdatert: -

Den planlagte filmen vil handle om opprørsfolket som herjet i Norge på 11- og 1200-tallet. Opptakene er forventet å starte på Sjusjøen og i Ringsakfjellet allerede i løpet av mars eller april i år.

Tommy Wirkola står for regien, og på rollelisten finner vi mange kjente fjes. Aksel Hennie og Pål Sverre Hagen skal spille birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, og også Ida Elise Broch skal være aktuell som skuespiller.

Etter det HA kjenner til, skal også Anders Baasmo Christiansen være tiltenkt en rolle i filmen.

Skarsgård til Sjusjøen?
Under onsdagens befaring på Sjusjøen opplyser produsentene at de er på jakt etter en skandinavisk stjerne til rollen som Orm, mannen som ledet jakten på de to birkebeinerne som fraktet Håkon Håkonsson over fjellet fra Rena til Lillehammer i år 1206.

Alexander Skarsgård skal stå på toppen av ønskelisten. Stellan Skarsgårds sønn er for tiden et av de heteste navnene i Hollywood, og er blant annet kjent fra serier som True Blood og Generation Kill.

Filmjubel i fjellet
Merethe Sandum i Destinasjon Sjusjøen er i fyr og flamme etter å ha hørt nyheten.

- Dette er nesten for godt til å være sant. Jeg har forstått det slik at innspillingene kan starte allerede i vinter, sier hun til VG.

Trilogi
Filmen skal ha et budsjett på 43 millioner kroner. Produsentene har sendt søknad om pengestøtte til Norsk Filminstitutt, og venter et endelig svar på denne i slutten av måneden.

Dersom finansieringen går i boks, ser alt ut til å være klart for filminnspilling i Ringsakfjellet.

Produsentene opplyser at de planlegger tre filmer om borgerkrigstiden i Norge.

Den første filmen, som omhandler birkebeinernes flukt over fjellet, skal ha premiere i februar 2014.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke