19. aug
 
Stor feiring av Fusk
Elevene fra tiende trinn på Furnes ungdomsskole markerte jubileumsåret 2016 med musikalen «FUSK 50 år – 3 år av livet ditt».

Publisert: 14.des.2016 17:34
Oppdatert: 15.des.2016 05:49

– Dette gikk veldig bra. Bedre enn forventet, faktisk. Det er veldig moro at det går bra når det er alvor, sier Johannes Schjerpen (15) etter onsdagens premièreforestilling.

50 år med fusk

Tradisjonen tro inviterte tiendeklassingene på Furnes ungdomsskole til elevforestilling i desember, og i år har de ekstra mye å feire. Med musikalen «FUSK 50 år – 3 år av livet ditt» markerer elevene at det i år er 50 år siden skolen ble åpnet.

Teatersalen i Brumunddal var stappet med ivrige publikummere under onsdagens premiere, og avgangselev Oda Gjendem (15) innrømmer at årets tiendeklassinger må levere ekstra bra.

– Det er stort at det er vi som får æren av å arrangere jubileumsforestilling, sier Gjendem.

«FUSK 50 år – 3 år av livet ditt». er en musikalsk reise gjennom fem tiår med populærkultur. Mye har skjedd i løpet av de siste fem tiårene, og tiendeklassingene oppsummerte historien med både sang, dans og sketsjer.

–Det var et vanskelig tema, men det ble veldig bra til slutt. Vi jobbet lenge med ideer, og i løpet av de siste ukene har fått tid i skolehverdagen til å øve, sier Schjerpen. Han forteller samtidig at samtlige av skolens tiendeklassinger bidrar under forestillingene.

Vellykket Premiére

Mørkved skole, Kirkenær skole, Stavsberg skole og resten av elevene fra Furnes ungdomsskole var på plass under premièreforestillingen, og Schjerpen forteller at han er fornøyd med å endelig komme i gang foran er ordentlig publikum.

– Akkurat nå føles det veldig godt. Det er deilig å være ferdig med den første forestillingen. Vi har gruet oss lenge, men man ser jo ikke publikum fra scenen. Det gjorde det hele litt lettere, sier han. Ode Gjendem sier seg enig.

– Jeg var faktisk ikke så veldig nervøs, men det var veldig moro å vise fram det vi har arbeidet så lenge med. Nå gleder vi oss til resten av forestillingene, sier hun.

Elevene er tilbake på scenen med forestillingen «FUSK 50 år – 3 år av livet ditt» onsdag og torsdag kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke