23. aug
392.000 KRO­NER: Jørn Niel­sen får vel 392.000 kro­ner for ar­bei­det han leg­ger ned for Ha­mar Mu­sic Festival. FOTO: JENS ERIK JENS­RUD
 
Stor forskjell på hvor mye festivaltoppene får
Det er stor forskjell på hvor mye festivaltoppene i Hamar får i lønn og honorar. Hamar Music Festival betaler best.

Publisert: 29.okt.2011 08:33
Oppdatert: -

Det er stor forskjell på hvor mye festivaltoppene i Hamar får i lønn og honorar. Hamar Music Festival betaler best.
HA har snakket med festivaleiere og ledere, samt sjekket regnskaper, og funnet ut at det er til dels store forskjeller på hva festivaltoppene i Hamar får ut i lønn eller honorar.
Anjazz har i utgangspunktet minst til honorar og lønn til festivalledelsen.
- I budsjettet er det satt av 150.000 kroner i honorar til daglig leder, men vi kunne like gjerne kalt det administrasjonskostnader, for beløpet skal dekke en rekke utgifter som kontor, materiell og lignende. Hvis det var penger jeg var ute etter, hadde jeg holdt på med noe annet, sier Anjazz-sjef Anja Katrine Tomter.
Årets festival endte med et underskudd på 270.000 kroner, som festivalen har tatt opp lån for å dekke.
- Vi håper på festival neste år også, men mye avhenger av økt støtte fra Norsk kulturråd. I år fikk vi 100.000 kroner. Vi har søkt om 400.000 kroner neste år, sier hun.
Kirsten Flagstad Festival betaler 230.000 kroner i honorar til festivalledelsen, fordelt på 120.000 kroner til kunstnerisk leder Bjørn Simensen og 110.000 kroner til daglig leder Jarle Flemvåg.
- Skal vi ha profesjonelle folk til å gjøre jobben, må vi betale. Så enkelt er det, sier Nils Christian Nilsen, leder i Musikkens venner i Hamar og omegn, som eier Kirsten Flagstad Festival. Han er klar på at honorarene til festivalledelsen er vel anvendte penger, som kommer Hamar til gode i form av en rekke arrangementer og konserter opp mot Kirsten Flagstad-jubileet i 2013.
Kirsten Flagstad Festival gikk i økonomisk balanse i år.
Festivalleder Mocci Ryen i Stoppested Verden sier honoraret varierer fra år til år, men at det er budsjettert med 300.000 kroner til daglig leder.
- I prosjektperioden de tre første årene fikk de to i festivalledelsen dette beløpet til sammen. Nå er jeg alene og skal i prinsippet ha 300,000 kroner. Om jeg får det, avhenger av festivaløkonomien. Jeg har ikke fått noen penger for forrige festival ennå, og jeg vet ikke hvor mye det blir nå. Det er uansett snakk om mye jobbing som jeg ikke får betalt for, sier Ryen.
Regnskapet for årets festival er ikke ferdig ennå. Ifølge Ryen vil festivalen gå i null om det som er lovet av penger kommer inn. Om det blir noen festival neste år, er avhengig av om kommunene på Hedmarken stiller opp. Ryen har søkt kommunene på Hedmarken om til sammen 1,2 millioner kroner i støtte neste år.
I Hamar Music Festivals foreløpige regnskap for årets festival står det oppført en utgift på 392.685 kroner under posten lønnskostnader administrasjonen.
- Det er lønn til meg, bekrefter daglig leder Jørn Nielsen. Han opplyser at han er ansatt i et årsverk via Musikklosjen, som arrangerer Hamar Music Festival.
- Går festivalen bra, har Musikklosjen muligheter til å få denne kostnaden dekket, sier Nielsen. Hamar Music Festival fikk i år et overskudd på 150.000 kroner etter at dette ene årsverket var dekket inn.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke