19. aug
 
Stor interesse for klassisk utesesong
1.000 billetter er solgt til Bernt Ola Volungholens utekonsert i Kvennstugua. Og 150 er solgt til Flagstad-festivalens seteropera på Målia.

Publisert: 22.mai.2017 19:09
Oppdatert: 22.mai.2017 19:55

Begge viser at folk liker å høre klassisk musikk utendørs, og tar gjerne en spasertur om det venter en konsert i det ikke altfor fjerne.

Det er gjerne pop- og rockekonsertene utendørs som preger sommersesongen. Men de klassiske konsertene trekker et minst like stort publikum.

– Jeg tror folk setter pris på det litt uhøytidelige ved å gå på også klassiske konserter og forestillinger utendørs, sier Gunda Marie Bruce, som er en av sangerne deltar på Flagstad-festivalens oppsetting på Målia.

– Folk kan slappe mer av. Og det blir ikke så stille som i en konsertsal.

Selv er hun bosatt på Eina, etter at hun flyttet fra Stockholm til Hadeland. Og hun har oppdaget at mange liker alternative spillesteder.

spasertur

Til seteroperaen på Målia 17.6 er det lagt ut 300 billetter, og halvparten er solgt.

HER kan du lese HAs forrige forhåndsomtale av den konserten.

– Det er jo første gangen det skjer, så vi tester ut litt. Men det ser ut til å slå an, sier Solveig Rønningen, daglig leder i Flagstad-festivalen.

Publikum må belage seg på to-tre kilometers spasertur til Målia. – Men det er fin flat veg, sier Solveig Rønningen.

Flagstad-festivalen står også bak det som kan bli en av de største klassiske utendørskonsertene. Fredag 16. juni er det gratis utekonsert på Stortorget. Trondheim Symfoniorkester stiller med solistene Nina Gravrok, Ingeborg Schübeler Gillebo, Magnus Staveland og Johannes Weisser. I fjor ble det anslått at det var 3.000 på den tilsvarende konserten.

En annen utekonsert det er store forventninger til, er «Sommerkveld ved Mjøsa» ved Ringsaker kirke 11. august, med Oslo-Filharmonien, Ole Edvard Antonsen og Knut Anders Sørum. Prøysenfestivalen og Festspillene i Elverum er arrangører, og målet er å selge 2.500 billetter, sier leder Marie Beate Riise på Prøysenhuset.

Kvennstugua

Til konserten med Bernt Ola Volungholen og venner på Kvennstugua 25. juni ble det lagt ut 1000 billetter, og alle er solgt. – Vi har ønsket å begrense antall billetter for at alle skal være sikret en god opplevelse, sier operasjef Kari Elisabet Bakken i RingsakerOperaen, som er blant arrangørene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke