19. aug
Moskus: Består av (f.v.) Anja Lauvdal, Fredrik Luhr Dietrichson og Hans Hulbækmo.
 
Slik blir jazzhøsten i Hamar
Ungt, heftig, meritert og mesterlig i en salig blanding. Slik presenteres høstprogrammet i Hamar Jazzklubb.

Publisert: 28.aug.2018 17:46
Oppdatert: 28.aug.2018 17:55

– Vi har et omfattende program, med mange store ensembler og kjente musikere. Vi har hatt en bra vårsesong og ønsker å følge opp den positive trenden for jazzklubben, sier sekretær Jonas Kippersund.

Fredag 31. august starter jazzsesongen. Kasper Skullerud Værnes fra Hamar er med på sax i DR Kay and his Interstellar Tone Scientists. «Jazz-Norges selverklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter», heter det i pressemeldingen. «De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer».

Moskus

Trioen Moskus, med Hans Hulbækmo på trommer, er ute med sitt fjerde album, og kommer til Hamar på plateslippturné 13. september. Til tross sin unge alder har Moskus allerede rukket å gi ut tre album til meget gode kritikker.

12 musikere

Jazzklubben starter sesongen stort, og fortsetter større, som Jonas Kippersund sier. Scheen Jazzorkester er på turné i september med 12 musikere og en ny konsertserie kalt Insight Series. Det er et konsept fra Scheen Jazzorkester der det presenteres ny musikk fra bandets egen komponistpool. 28.9. er det konsert i Hamar Teater.

Jazzhøst

Her er jazzklubbens øvrige konserter i høst:

4.10. Hildegunn Øiseth Quartet

9.11. The Way Ahead – septett med norske og svenske musikere.

18.11. Jazzfigur – familiedag i samarbeid med Hamar Teater med jazz og figurteater. «Begge har sitt utgangspunkt i folkelige former, og begge bygger på improvisasjon. Dette er utgangspunktet for jazz-kabareten «I tråd med musikken», hvor veteraner fra norsk jazzmiljø og figurteater samarbeider om å gi publikum i alle aldersgrupper en musikk- og teateropplevelse, ifølge jazzklubbens program.

21.11. Baker Hansen spiller Chet Baker på norsk.

23.11. Sesongavslutning som en slags klassisk/improvisatorisk/jule/vinter-konsert med Tora Augestad og Music for a while. Med

Pål Hausken på trommer, Mathias Eick på trompet, Martin Taxt på tuba, Trygve Brøske på piano og Tora Augestad synger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke