20. aug
For Ungdom: Rasmus Jørgensen kom til Performance Festivalen med sin soloperformance «Helt Klaus». ALLE FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Stor kunstinteresse
Med en rekke kunstnere fra både innenlands og utenlands var det stor aktivitet i Kunstbanken under helgens Performancefestival.

Publisert: 19.okt.2013 20:17
Oppdatert: -

Performance er en blandingsform mellom teater og bildekunst og andre kunstarter som musikk, litteratur, dans og massemedia.

Humor

Helgens festival hadde base I kunstbanken, men det var også en rekke kunstneriske bidrag som fant sted ute I bybildet. Årets festivalprogram inneholdt 13 performancekunstnere med høyst ulike forestillinger, og I år sto «humor» som en rød tråd gjennom begge dagene. De fleste forestillingene var nyproduserte og vil ble dermed vist for første gang under festivalen.

Jubileum

Festivalen ble arrangert for første gang i 2003, og direktør i kunstbanken Ingrid Blekastad syntes at arrangementet virkelig begynner å få fotfeste i Hamar.
- Vi er den eneste institusjonen i Norge som har fast plass til performance kunst i programmet, og etter ti år så føler jeg at arrangementet har begynt å sette seg, sier Blekastad.
Arrangørene kunne lokke med gratis inngang, og Ingrid Blekastad var godt fornøyd med den store interessen.
- Vi syntes det er flott at så mange tok turen hit til kunstbanken. Kunstnerne er positivt at interessen er såpass stor i lille Norge, sier hun.
Under
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke