18. aug
Strålende: Ingrid Olava lot seg inspirere av omgivelsene, og sa hun kom til å huske denne konserten for alltid.Foto: Paula Bjertnes
 
Stor opplevelse ved Prøysenstua
Ingrid Olava på Prøysentunet var en helt spesiell setting. Det ga en nesten høytidelig konsertopplevelse med stor gåsehudfaktor.

Publisert: 23.jul.2017 22:26
Oppdatert: 24.jul.2017 06:52

Det var en tydelig beveget Olava som sto på scenen søndag kveld, og som leverte en vidunderlig konsertopplevelse.

Olava formidlet så mye mer enn bare tekst og musikk, kanskje nettopp fordi hun følte seg takknemlig over å kunne spille rett ved Prøysenstua, der hvor kanskje den største av dikterne i Norge bodde, som hun sa.

Det ga en nærmest høytidelig stemning, og Olavas lengsel og ikke minst søken var til å føle på i musikken. Hun holdt ingenting igjen, men formidlet låtene så umiddelbart og spontant, at publikum automatisk ble sugd inn det hele. Det var som å få en følelse av noe større, gjennom hele konserten.

fantastisk nærvær

Men Ingrid Olava satt noen ord på det selv og.

– Det suser i trærne, det ligger mye musikk i det akkurat her, sa hun.

Dette det ble nevnt flere ganger. Og mens hun sang: – The wind is blowing, fra en ny låt «From up here», så hun opp, smilte, mens væromslaget var et faktum.

Og om «Lomnæsvise», som er så mye mer enn bare en trist: – Det er som om hver eneste sus i trærne ligger der for å gripe.

Det var kanskje det hun nettopp gjorde selv: Hun grep øyeblikket og var til stede i hvert eneste ord, og hver eneste strofe og melodilinje.

Mange høydepunkter

Hun fikk god drahjelp av de to musikerne. Erland Dahlen på trommer, en av Norges mest kreative perkusjonister, som ikke nøyer seg med et enkelt trommesett, men som har et helt arsenal av spennende rytmeinstrumenter rundt seg. Og Andreas Ulvo, som ikke bare spiller piano/keyboards, men lager magisk stemning på synthesizer.

Låtvalget var meget variert, men intensiteten bandt det hele sammen. Det var enormt med driv, slik som i «Won’t be silenced», særlig i trommene. Likeså var det mange kule effekter i synten, slik som i «Back to love». Ingrid Olavas stemme kledde mye, fra catchy, humoristisk jazz i «Jackie Kennedy», til Prøysenviser, med «Spelldåsen» som høydepunkt, med en sjelden innlevelse. Ingrid Olava viste seg som en meget begavet artist!

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke