26. aug
Tror på VM-gull: Defrost-veteran Ive Johanne Lundsveen (19, til venstre) mener koret er godt forberedt til kor-VM. Her står hun sammen med medsangerne Ludvig Berglund Kristiansen (14) og Thea Elise Kleven (22).
 
Stor tro på VM-gull
– Vi har øvd mye og er forberedt. Det føles veldig bra nå, sier Ive Johanne Lundsveen (19). Om to uker reiser hun og de 27 andre ungdommene i Defrost til Pretoria i Sør-Afrika for å konkurrere i kor-VM.

Publisert: 27.jun.2018 06:59
Oppdatert: 27.jun.2018 07:10

Solen skinner over Domkirkeruinene på Hamar denne tirsdagsettermiddagen, og utenfor aulaen stråler også en stor flokk med finpyntede, unge sangere.

Hele tunet er fylt av venner, familie, sponsorer, sangpedagoger og alle andre som har hjulpet og heiet fram ungdomskoret Defrost på vegen mot verdensmesterskapet i korsang. Snart skal de inn i konsertlokalet og få høre den musikalske bagasjen ungdommene tar med seg til Sør-Afrika i juli.

– Målbevisst ungdom

I tillegg til hedersoppgaven med å synge under jubileumskonserten under World Choir Games vil koret konkurrere i blandet ungdomskor- og popklassen. I alt er det 25 musikknumre som har blitt innøvd foran reisen.

– For halvparten av koret er det helt nytt stoff. Vi skiftet jo ut halve etter sommeren i fjor. Og alle disse sangene vi skal ha med har de måtte lære seg fra «scratch». De har måttet jobbe veldig, veldig hardt. Jeg har aldri opplevd et Defrost-kor som har vært så målbevisst og lagt ned så mange ekstratimer, sier dirigent Thomas Caplin.

– Har Alltid trua på Defrost

– Det blir sjette turen min. Jeg gikk glipp av turen til USA, men ellers har jeg vært med på det meste, nesten helt fra starten, sier Ive Johanne Lundsveen.

– Jeg har alltid trua på Defrost. Vi har øvd mye og er forberedt. Det føles bra nå. Så lenge folk er med i hodet og hjertet så går det egentlig veldig bra. Vi reiser ned dit med et jevnt bra og stort spekter. Jeg tror det går veldig bra, sier Lundsveen.

Sender en takk til styret

Caplin legger ikke skjul på at det har vært et real jobb å skaffe økonomien til å ta med ungdomskoret fra Hamar til andre siden av jorda for å synge.

– Vi har et styre, under ledelse av Niels Hagen, som er utrolig kyndige og skaffer oppdrag for oss. Men vi har også gode, solide sponsorer som har sett verdien av at vi bygger et ungdomskor som holder høy internasjonal klasse, sier Caplin.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke