22. aug
Hå­per på å fylle tor­get: Kul­tur­sjef i Rings­aker kom­mu­ne, Asle Ber­teig hå­per på et stapp­fullt torg un­der lør­da­gens kon­sert. Bil­det er fra da deLillos spil­te på tor­get un­der fjor­å­rets gra­tis­kon­sert.
 
Store forventninger
– Med dette været her er det lov å drømme om et stappfullt torg, sier Asle Berteig.

Publisert: 16.jul.2018 15:53
Oppdatert: 16.jul.2018 16:00

Lørdag er det klart for den femte utgaven av Patriot Paulas Festkonsert på torget i Brumunddal. Årets artister er Marit Larsen og Ingebjørg Bratland. Det var en spent og forventningsfull kultursjef som svarte da HA ringte mandag formiddag.

– Forventningene er store, jeg gleder meg veldig, sier Asle Berteig.

– Vi begynte med festkonserten som en del av Prøysenjubileet i 2014. Responsen var så formidabel at vi bestemme oss for at dette var noe vi måtte videreføre. Vi har hatt stor suksess med flere tusen folk på torget, legger han til.

I 2014 var det blant andre bandet Narum, Knut Anders Sørum, Frida Ånnevik og Gaute Ormåsen som sto på scenen på Torget i Brumunddal. I 2015 var det Wenche Myhre, før de to foregående årene bød på Di Derre og deLillos.

To konserter i en

– I år måtte vi ha noen damer igjen og derfor falt valget på Ingebjørg Bratland og Marit Larsen. Dette er en kul kombinasjon av artister, og de kan gi en god stemning på torget. De to passer godt inn i en Prøysen-tradisjon med et visepreg, og samtidig så er de begge to anerkjente popartister, sier Berteig.

Selv om de to artistene skal spille på samme konsert skal de ikke opptre sammen. De spiller ett sett hver, og tiden har de delt jevnt mellom seg.

– Jeg har forventninger om at det kommer et par-tre tusen mennesker til torget på lørdag, sier en håpefull Asle Berteig til HA.

– Det kan hende at det kommer flere, og torget er fleksibelt, så det går bra, la han til.

Snur torget

Torget i Brumunddal er arenaen for konserten, og scenen vil bli plassert slik at den peker mot bakeriet og det åpne torget.

– Vi snur torget, slik at vi kan fylle opp hele torget. Scenen blir ved elgen, og publikum kan stå foran scenen, sitte ved utestedene og flyte utover i gågata, sier Berteig.

Konserten er en del av festivalen «Sommer i Prøysen», og er ifølge Asle Berteig et viktig ledd i festivalen.

– Dette er et viktig arrangement for å la festivalen flyte utover. Vi inviterer alle innbyggerne i regionen på en gratiskonsert i Brumunddal sentrum.

Lørdagens konsert er et samarbeid mellom Ringsaker kommune og Sparebank1 Østlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke