23. aug
 
Skafferiet-Charlotte fikk Ringsakerprisen
Charlotte Sveinsen fikk Ringsakprisen til trampeklapp, Ikea fikk byggeskikkprisen til full jubel i en storstilt Ringsakergalla fredag kveld.

Publisert: 22.jan.2016 08:49
Oppdatert: 23.jan.2016 07:56

Charlotte H. Sveinsen fikk Ringsakerprisen for sin suksess med Skafferiet på Helgøya. Ikea fikk byggeskikkprisen og 400 publikummere storkoste seg i et fantastisk show i Teatersalen.  

Med seg som konferansier hadde Asle Berteig i år Ragnhild Ellefsæter, kjent fra «Friserte Fruer». Blant andre Åge Skinstad, Arthur Buchardt, Siri Sunde og verdens sterkste mann: Carl Yngvar Christensen delte ut prisene.

Sterke artister som Anders Baasmo Christiansen bidro til å lage et show som kanskje var enda bedre enn fjoråret.

Her får du en oversikt over RingsakerGallaens vinnere.

idrettsstipendet

Skihopperen Sigurd Nymoen Søberg vant idrettsstipendet på Ringsakergallaen i konkurranse med Simen Tiller og Simen Bordal.

- Jeg er overrasket. Det var sterk konkurranse, sier hopptalentet.  

Årets idrettsleder:

Årets idrettsleder gis til en person som har gjort en ekstraordinær innsats med å skape aktivitet hos barn og unge. Årets idrettsleder i Ringsaker er Lisbeth Syljuberget. De andre nominerte var Heidi Hjemli og Per Sigmund Heggelund.

- Dette var hyggelig. Jeg er heldig som var får love være med på noe som folk setter pris på. Takk til alle som setter pris på meg og får til det vi har lyst på, sier hun.

Medaljører

Innbyggere som har fått medalje i et internasjonalt mesterskap i 2015 ble hedret under gallaen. Ringsaker hadde medaljører i idrettene styrkeløft, kombinert, friidrett, rally og langrenn.  

hedmarksprisen

Hedmarksprisen ble delt ut til Tømmerstock. Festivalen i Brumunddal var en stor suksess i 2015 og festivalgeneral takket hele Brumunddal da han mottok prisen.

- Tusen takk til Ringsaker kommune som har støttet oss hele vegen og spesielt alle brumunddøler som virkelig har støttet oss hele vegen. Tusen takk skal dere ha for denne æren og en oppfordring til dere er å melde dere som frivillige. Vi trenger flere frivillige, smiler Myhren.

årets kulturtalent

Årets kulturtalent i Ringsaker ble Kjellaug Karen Horsberg Kornstad i konkurranse med Phillip Stenberg og Hanna Eirin Leinebø Ekre.  

- Jeg må takke kulturskolen. En stor takk til Ringsaker, sier en stolt vinner.

omsorgsprisen  

Omsorgsprisen gis til møteplasser, de som gir uten baktanker og tar i mot uten skam.

Vinneren ble Tjukkasgjengen i konkurranse med Nes Røde Kors.

- Vi vil takke for prisen fått. Det er så stort å få Omsorgsprisen. Det ligger så mye som ligger i navnet omsorg. Det er en trimgruppe der det er mye folk setter veldig pris på gå tur. Mange har fått et bedre liv og det er enkelt som er noe for alle.  

Ikea fikk pris

Ikea har fått mye motstand for å være nominert til Byggeskikkprisen og stakk av med prisen.

"Utbyggeren har løst utfordringer med gjennomtenkte funksjonelle løsninger", heter det i begrunnelsen.

- Jeg er naturligvis overlykkelig. Den blå boksen er tross alt en blå boks lik de andre Ikea-boksene. Men det mest unike er de fine medarbeiderne vi har. Takk for muligheten vi fikk ved å ansette disse medarbeiderne. Det er deres pris ikke min, sier Ikea-sjef i Ringsaker, Jens Listrup.

inkluderingsprisen

Ringsaker Røde kors vant Inkluderingsprisen i konkurranse med Ringsaker NFU og takket ydmyket for prisen som de anså som en svært viktig pris.

Årets kulturformidler

Denne prisen kan tildeles noen som har gjort en ekstraordinær innsats innen kunst eller kultursjangeren. Ole E. Storlien, Brassbandvikua og Anna Sundström Otervik var de nominerte. Otervik stakk av med prisen.

Ringsakerprisen

Hvert år siden 1970 har prisen blitt delt ut. Første til å motta prisen var Alf Prøysen og i fjor fikk Arthur Buchardt prisen.

- Dette er en liste over ringsaksokninger som har vist seg fram ved sine valg har lyst litt sterkere og gjort litt mer enn andre. Årets ringsakpris gis til en dame. Hun er ikke født oppvokst i Ringsaker, men jammen satt spor etter seg fort. Hun viser oss stor glede, engasjement og pågangsmot. Hurra for Charlotte Holberg Sveinsen, sier Anita Ihle Steen.  

- Jeg er ekstremt rørt og takknemlig for å få denne prisen. Da jeg fikk høre det trodde jeg ikke noe på det og måtte spørre flere ganger på nytt. Først får svensken en pris så får jammen meg en østfolding en også. Dette kan bare bety at Ringsaker er utrolig inkluderende. Det er veldig hyggelig noen mener jeg fortjener denne, sier hun.

En  svært rørt prisvinner jublet vilt da hun fikk prisen av ordfører Anita Ihle Steen.

- Jeg mener selv at det er mange som kunne fått denne prisen. Jeg er dypt rørt, glad og takknemlig for å få den. Nå kommer jeg rett fra Grüne Woche, men har savnet Ringsaker. Det har blitt et hjem for meg og jeg ser på meg selv som ringsaksokning. Min største utfordring med å flytte hit fra Oslo var mangel på mennesker - det er tydeligvis mer rådyr enn folk. Men jeg var innstilt på å bli kjent med nærmiljøet og ble tatt veldig godt i mot på Helgøya. Jeg våkner hver morgen og gleder meg til å stå opp for å se på det fantastiske lyset hvor vakkert det er. Jeg er så stolt av denne fine kommunen min og alt den har å by på. Jeg ville ikke bodd noe annet sted og bedre kommune skal du lete lenge etter, forteller Sveinsen.

 
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
Mari Silje og Håkon Samuelsen.
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
IDRETTSSTIPENDET: Sigurd Nymoen Søberg
ÅRETS IDRETTSLEDER: Lisbeth Syljuberget
UNDERHOLDNING: Maren Aarskog fra Veldre var blant artistene som sto for underholdningen på RingsakerGallaen.
HEDMARKSPRISEN: Rune Myhren og Tømmerstock
KULTURTALENT: Kjellaug Karen Horsberg Kornstad får prisen Mari Silje og Håkon Samuelsen.
PRISUTDELER: Rådmann Jørn Strand delte ut Hedmarksprisen til Tømmerstock.
OMSORGSPRISEN: Tjukkasgjengen mottok Omsorgsprisen under RingsakerGallaen.
BYGGESKIKKPRISEN: Ikea fikk pris på gallaen.
INKLUDERINGSPRISEN: Ringsaker Røde kors fikk inkluderingsprisen.
ÅRETS KULTURFORMIDLER: Anna Sundström Otervik ble årets kulturformidler.
RINGSAKERPRISEN: Charlotte H. Sveinsen
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke