19. aug
For FULLsatt SAL: Defrost, Rein Alexander og Fredrik Amadeus Sannerud i Hamar kulturhus. Ved tangentene sitter Dagfinn Klausen.
 
Store stemmer
Rein Alexander stilte opp for Defrost, og hjelper slik koret på veien til Sør-Afrika. Men kveldens store overraskelse var et ungt talent.

Publisert: 27.apr.2018 22:42
Oppdatert: 28.apr.2018 09:10

For også den unge Fredrik Amadeus Sannerud bidro som solist til fredagens konsert. Tolvåringen fra Nord-Odal sang flere duetter med den rutinerte sangartisten Rein Alexander, mens Defrost koret, til stor jubel fra salen.

Og slik ga «The Prayer» akkurat den store mengden gåsehud som var lovet på forhånd.

– Oppkalt etter verden største musiker! Du er helt fantastisk! Du er et funn! Jeg håper vi står på scenen om og om igjen helt til du er trøtt av meg, sa Alexander, som forresten selv var meget glad for å endelig kunne opptre i Hamar kulturhus.

De to solistene sørget sammen med Defrost for en vellykket avslutning på en spennende konsert.

Store utfordringer

Ungdomskoret Defrost skal igjen delta i World Choir Games, denne gangen i Pretoria i juli. Da prosjektkoret startet var denne konkurransen også målet, for seks år siden. Koret setter seg med andre ord fremdeles store mål, og fredag kveld presenterte de sitt konkurranseprogram.

De øver like mye som elite- idrettsutøvere, ifølge dirigent Thomas Caplin, noe som utløste stor oppmuntrende håndklapp.

Det trengs, når en hører hva disse målene er. For konkurranseprogrammet krever litt av hvert av både kor og dirigent.

Den klassiske avdelingen hadde faktisk også utfordringer for publikumet. Mange uvante klanger og en uventet pause utløste applaus midt i «Rondo Lapponico». Utfordringen for sangerne besto blant annet i forskjellige sangteknikker, men ungdommene tok utfordringene på strak arm.

Kreativt kor

Koret benyttet seg av forskjellige oppstillinger, som krever at hver og en sanger er meget trygg på seg selv. Noen ganger sang de rett mot salen, mens de unte seg også litt egentid da de sto i en sirkel i «Lux Aeterna». «Country Dances» ga humring i salen, sikkert på grunn av mange kjente engelske melodier. Dette verket krevde presis og rask artikulasjon.

Avdelingen med pop var tilsynelatende av det lettere slaget, og koret var også mer utadvendt, særlig i «Say something». Men utfordringene fortsatte, med blant annet noen usedvanlig høye toner i «Disney Fly Medley».

Korets neste offisielle konsert er under Flagstadfestivalen, sammen med Didrik Solli Tangen og Siri Kval Ødegård.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke