20. aug
Fabulous Thunderbirds: Spiller i Elverum i kveld og på Gregers 12.10.Foto: Carl Lender
 
Storheter på scenen
The Fabulous Thunderbirds har gjennom vekslende besetninger holdt koken i 30 år blant verdens ledende r&b-band. Lørdag 12. oktober står de på scenen på Gregers.

Publisert: 08.okt.2013 13:20
Oppdatert: -

Hamar er for øvrig ikke eneste konsertsted som får besøk av bandet i denne omgangen; i kveld spiller de i Elverum kulturhus.
- The Fabulous Thunderbirds har vært et av de viktigste amerikanske bandene innen blues, og musikken kan man kalle en blanding av blues, rock og R&B, sier Thor Birkeland Hansen på Gregers.
Lørdagens konsert vil ventelig bli et av høstens høydepunkter på utestedet.

Besetning

Bandet ble dannet i Austin, Texas i 1974 av Jimmie Vaughan, gitar, Kim Wilson, vokal og munnspill, Mike Buck, trommer og Keith Ferguson, bass.
Besetningen har siden vært noe skiftende, ikke minst etter at Jimmie Vaughan (som var eldre bror av Stevie Ray Vaughan) sluttet i 1990. Men Kim Wilson er fortsatt med, om enn som den eneste som var med fra starten. Det var han blueslegenden Muddy Waters i sin tid kalte sin «favorite harmonica player and vocalist.»

Norgesbesøk

The Fabulous Thunderbirds består i dag av:
• Kim Wilson: Vokal, munnspill
• Johnny Moeller: Gitar
• Mike Keller: Gitar
• Randy Bermudes: Bass
• Jay Moeller: Trommer
Kim Wilson og hans Thunderbirds har besøkt Norge en rekke ganger, og har vært headliner på Notodden Bluesfestival i flere år. I år satser de på klubbturné, som bringer dem til Hamar og Elverum for første gang.
The Fabulous Thunderbirds slo gjennom på 80-tallet med energisk og hardtslående musikk. Bandets største hit kom i 1986 med «Tuff Enuff», og albumet med samme navn nådde Topp 20 både i USA og Norge.

TETT PROGRAM

Av andre utgivelser kan nevnes Hot Number, Powerful Stuff, Walk That Walk, Talk That Talk og Roll Of The Dice.
Gregers er inne i en svært tett periode, og allerede i neste uke er det nok et band med lange røtter på besøk; 17.10 kommer Fairport Convention til Hamar.
Av senere konserter i høst er Vamp 8.11, Valkyrien All Stars 23.11 og Chipahua 7.12.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke