24. aug
Prosjektkor: Koricuba skal ut på nye eventyr, men først skal de teste ut nyinnøvde sanger i Hamar Domkirke.
 
Storkor finner rytmen
Prosjektkoret Koricuba er klar for nye eventyr og karibiske rytmer, men først skal de finne varmen i Hamar domkirke.

Publisert: 04.jan.2017 09:58
Oppdatert: 04.jan.2017 10:09

– Dette blir veldig fin trening for oss før konsertene vi skal synge på Cuba, sier initiativtaker og korets dirigent Erland Dalen. Det er han, som sammen med Randi Strømbu står bak opplegget rundt årets prosjektkor.

på langtur

Koricuba består av rundt 80 sangere fra Hedmark og Oppland. Dalen forteller at koret i dag består av både veteraner og førstereisende, og at man finner representanter fra flere ulike kor i rekkene.

– Fra vårt område er det sangere fra Damenes Aften, Storhamar Blandede Kor, Ottestad Grendekor, Fagforeningens Mannskor, Furneskoret og Vang Sangforening.

LES OGSÅ: ABBA-koret godt mottatt i Spania

– Her kan korsangerne synge sanger som man kanskje ikke får sunget i egne kor, og sangerne synes det er moro å møte hverandre på tvers av ulike fylker og kor, sier han. Prosjektkoret har besøkt fem ulike verdensdeler siden den første turen til Sør-Afrika i 2006, og koret har tidligere vært på sangturer til Spania, Chile og Argentina, Kina og Australia. I år falt altså valget på Cuba med avreise 22.2.

– Nå begynner dette koret å bli skikkelig verdensvante, og skal man se litt av det opprinnelige Cuba er nok dette det riktige tidspunktet. Samtidig er Cuba et reisemål som er veldig interessant rent musikalsk. Det er høyt nivå på korene der borte, sier Dalen. Han forteller de har planlagt flere konserter under det kommende oppholdet, og at de kommer til å etablere nær kontakt med lokale, cubanske kor.

– Koret skal holde konserter i Havana, Cienfuegos, Trinidad og Varadero. Vi skal også delta på et seminar i Havanna sammen med et av Cubas beste kor, sier Dalen.

Til Hamar domkirke

Nå skal konsertprogrammet presenteres på hjemmebane, og søndag 8.1. inviterer Koricuba til konsert i Hamar domkirke. Dalen forteller at publikum kan glede seg til både cubanske rytmer og norske folketoner.

– Vi gleder oss veldig, og vi skal sette sammen et program som er variert for både publikum og korsangere, sier han. Dalen påpeker samtidig at de har jobbet målrettet for at resultatet skal bli så bra som overhodet mulig.

– Vi representerer tross alt Norge, og vi legger opp til at det skal være høy kvalitet på det vi leverer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke