25. aug
lianer: Unge Ferrari takker kreative omgivelser for suksessen.Foto: eirik falk
 
Større enn Storhamar
Stig Joar Haugen fra Hamar sto på scenen foran 6000 publikummere under Øyafestivalen lørdag. HA tok en prat med ham i forkant av konserten.

Publisert: 13.aug.2017 22:27
Oppdatert: 14.aug.2017 10:40

- Hvordan har sommeren vært?

– Den har vært veldig fin. Jeg har hatt mye å gjøre med å gjøre med konserter blant annet på Stavern, Slottsfjell, Bodø, Hagefestivalen i Langesund. Så har jeg fått laget litt musikk og vært på en liten ferie i Spania. Det har vært gøy, men tiden går veldig fort, sier Stig Joar Haugen til HA.

- Det virker som om overgangen fra Stig Joar Haugen fra Hamar til rikskjendis som Unge Ferrari falt naturlig for deg?

– Veldig. Jeg venta nok litt på det. Jeg drev med mye rart på ungdomsskolen, ropte og skrek og var glad i oppmerksomhet. Jeg visste ikke hva jeg skulle bruke all energien til. Når jeg var seksten fant jeg ut at det ikke var så vanskelig å lage musikk selv. Digitalt musikkutstyr og mikrofoner begynte å bli billig. Jeg tror det lå lenge i korta, jeg trengte bare en ordentlig inngang. Alt skjedde når jeg flytta til Oslo i 2014, og siden da har det egentlig bare gått i ett.

Kreative støttespillere

- Du har gått med en stjerne i magen?

– Ja, nesten hele livet. Jeg kommer fra en musikkglad familie med en mor som synger i kor. Mormor har vært med på Kirsten Flagstad-festivalen, og driver med dikt. Så jeg har alltid hatt kreative folk rundt meg. Men jeg visste aldri hvordan det skulle skje, eller når. Jeg følte når jeg jobba på Hamar at det liksom ikke kunne være slutten. Det var ikke «det her» jeg var ment for.

- Det virker som om du ønsker å formidle noe mer enn bare «Dolce & Gabbana» med musikken?

– Jeg prøver å ta opp temaer som mange av oss føler på, men kanskje ikke snakker så mye om. Enten det handler om å føle seg alene, eller bare ha det kjipt, men ikke tørre å innrømme det. Jeg tror vi nordmenn er litt sånn «Hvordan går det? Jo, bare bra.» Mange tilbakemeldinger fra folk handler om at de kjenner seg igjen og er glad for jeg kanskje lager en litt useriøs sang om enten det å føle seg ensom eller være trist.

sER MOT UTLANDET

- Hva kan vi vente oss fremover?

– Jeg har gode kontakter i Sverige nå og en del spillejobber der, samtidig som jeg håper å utvikle nettverket i Danmark. Jeg har lyst til å få til South by Southwest i Statene, hvor man bare kan melde seg på. Så bare fortsette å utvide horisonten. Jeg fikk nylig forespørsel om å spille i Shanghai for andre gang. Jeg har tre-fire singler som kommer ut i høst, er med på et nytt prosjekt med Arif. Så har jeg et prosjekt som kommer på nyåret som jeg har jobbet med en stund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke