19. aug
 
Venter 10.000 gjester til matfatet i Vikingskipet
Over 10.000 mennesker er ventet til Vikingskipet i helgen, når «Midt i matfatet» arrangeres fra fredag til søndag.

Publisert: 12.sep.2017 15:32
Oppdatert: 12.sep.2017 15:47

Aldri har det vært mer på programmet. Og det blir flere kokkeluer å se og mer mat å smake og kjøpe enn noensinne. Tidenes fjerde utgave av mat- og landbruksfestivalen «Midt i matfatet» blir en storsatsing for lukter og smaker.

Det første året var det 12.000 i Vikingskipet. Siden har besøket ifølge Viggo Sundmoen i HOA svingt mellom 9.000 og 11.000. I år tilsier programmet at arrangøren har håp om ekstra godt besøk.

Festivalområdet i Vikingskipet vil i år også få en ansiktsløftning for å bli hyggeligere og mer intimt. For 13.000 kvadratmeter hallflate innbyr ikke nødvendigvis til det intime, og det har vært en utfordring for arrangøren. Så i år har de valgt å komprimere opplegget for å gjøre det enda hyggeligere, både for publikum og de om lag 120 utstillerne, sier Sundmoen.

mange slags opplegg

Blant arrangementene som skal bidra til det, er flere kuriøse innslag. Sonja G. Wiken nevner for eksempel biff- og bearnaisekurs med bondelagskokken Nils-Henning Nesje og lokalmatforkjemper Gunnar Nagel Dahl, muligens spesielt rettet mot mannfolk. Bondelagskokken skal også servere «Fifty Shades of Pig», for å vise hvordan en gris beines ut, sys sammen og klargjøres for helsteking.

To lag med kakekrigere skal også i aksjon; her er det Patrick Thoresen og Kjetil Martinsen som skal konkurrere i kakepynting mot Anders og Jonas Kippersund.

Gratis på Fredag

På fredagen blir det gratis adgang for alle. Om formiddagen denne dagen kommer også 800 elever fra 10. klasse som har eget opplegg i regi av Hedmark fylkeskommune.

Ellers er Bondens Marked i år representert i styringsgruppa. Og igjen er bjønnburger fra Løiten Hjorteoppdrett blant innslagene. Det blir også over 50 sorter øl i utsalget, Og flere catering-bedrifter er med for å presentere seg.

Også for ungene er det mange aktiviteter, fra kalvemønstring til hamburgerskole og hoppe i halmen.

Dessuten blir det mye dyr til stede, blant dem kjendisoksen Braut, og utendørs blir det traktorbane.

– Vi har fått et godt fotfeste i regionen. Men det er fortsatt muligheter til å utvikle «Midt i matfatet» til å bli enda større, sier Sonja Wiken og Viggo Sundmoen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke