18. aug
 
Storslått åpningsfest for Atlungstad brenneri
Det nyoppussede brenneriet i Stange vestbygd er nå klart til å produsere drøyt 20.000 liter sprit i måneden.

Publisert: 14.sep.2014 13:17
Oppdatert: 14.sep.2014 13:31

De siste månedene har det pågått et omfattende arbeid for å pusse opp og modernisere det gamle spritbrenneriet fra 1855. Nå er mesteparten av arbeidet ferdig, og søndag formiddag kunne en stolt styreleder Per Harald Grue invitere til offisiell åpning av den nye fløyen på brenneriet.

- Vi er samlet her i dag for å markere det største og viktigste løftet i Atlungstad brenneris treårige historie, sa han innledningsvis.

Millionbeløp

Eierne har investert til sammen fire millioner kroner i det gamle brenneriet. Midlene er en blanding av egenkapital, lån og støtte fra kommune, fylkeskommune og næringsliv. Blant annet har Sparebanken Hedmark bidratt med én million kroner.

Styreleder Grue forteller at det nå er brenneriets ansvar å sørge for en forsvarlig drift som kan generere inntekter.

- Vi har både evne og vilje til å tjene penger slik at vi kan betjene lånene våre, sa han.

«Nordens juvel»

Gjestene fikk deretter en omvisning i det nyrestaurerte og ombygde brenneriet, som nå blant annet inneholder tapperi, laboratorium, toaletter og serveringslokaler.

- Dette er «Nordens juvel i Nordens Toscana», skrøt Grue ubeskjedent mens han viste gjestene rundt i lokalene.

- Atlungstad er unikt

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) var stolt av å kunne klippe den første av i alt tre snorer.

- Ofte ser vi at gamle fabrikker og museer er rustet fast og ikke i drift. Det unike med Atlungstad er at man har klart å oppnå full aktivitet i et levende kulturminne, sa han.

- Størst og finest

Stangeordfører Nils A. Røhne (Ap) fikk æren av å klippe den siste snoren inn til Malteriet, som er Atlungstads nye serverings- og opplevelseslokaler. Røhne benyttet anledningen til å sitere tidligere stangeordfører Arnljot Johnstad:

- «Jeg har sett mange brennerier i Stange, men dette er det største og fineste», sa han - til humring og applaus fra de frammøtte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke