22. aug
FULL RULLE: Tirsdag er det premiere på Ringsakeroperaens «De lystige koner i Windsor». Her fra øvelse med orkester, solister og kor. Til sammen nærmere to hundre personer er involvert i forestillingen. Foto: Remi Laakso
 
Storslått fjas og moro
«The Merry Wives of Windsor» er på Hedmarken igjen. Turnékompaniets sommerforestilling på Atlungstad kommer nå i en storslått utgave hos Ringsakeroperaen.

Publisert: 01.nov.2016 16:47
Oppdatert: 01.nov.2016 17:04

– En festlig forestilling. Morsom med fengende musikk, forviklinger og fjas – og strålende visuelt. En flott anledning også for den som møter i operaen for første gang, sier operasjef Kari E. Bekken.

Til sammen to hundre personer er involvert.

140 frivillige stiller opp for å presentere «De lystige koner i Windsor» i Teatersalen i Brumunddal.

Et opplegg rigget for et symfoniorkester er justert ned til tjueseks i orkestergrava. Hamar Arbeiderblad var til stede under prøver sist helg og orkester, solister og kor viste at publikum har noen godbiter i vente.Operasjef Kari E. Bekken har selv håndplukket solister, musikere til orkesteret og kormedlemmer.

Til Windsor

Vi skal tilbake til Windsor, og den tidligere storkaren, nå gamle og forfylla grisen Falstaff (Knut Stiklestad) som er blakk og har en idé om å skaffe seg et bedre fotfeste ved å forføre et par av landsbyens koner, Fru Ford (Gunda Marie Bruce) og Fru Page (Gro Bente Kjellevold).

Det ender, som vi har lært oss tidligere i år, med forviklinger – og etter hvert legges en felle for å gi slasken en skikkelig lærepenge. På siden av hovedsporet blir det også surr og tull.

Debut

Regissør for Ringsakeroperaens utgave er Marit Grytnes Dullaert, som debuterer som hovedansvarlig for en helaftens opera. Dirigent er Magnus Loddgard. Og som vanlig stiller frivillige opp med hundrevis av dugnadstimer for Ringsakeroperaen. Det er blant mye annet sydd omkring hundre kostymer.

Operasjef Kari E. Bekken forteller at forestillingen ikke selger like godt som fjorårets forestilling, «Carmen», som var utsolgt flere uker før premièren, – men:

- «De lystige koner i Windsor» selger også bra, og for enkelte av forestillingene er de beste plassene allerede solgt, forteller operasjefen.

Premiere er tirsdag 8. november. Ni forestillinger står på plakaten. Den siste søndag 20. november.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke