24. aug
 
Diva med storslått jazzaften
En av jazzens store navn besøkte søndag kveld Hamar kulturhus. Med seg hadde hun en gjeng unge musikere på veg opp og fram, - akkurat slik som divaen selv ville ha det.

Publisert: 17.nov.2014 06:12
Oppdatert: 17.nov.2014 06:26

Sigrid Undset-salen var omtrent trekvart full, og det summet i forventningsfull småprat minuttene før konsertstart. Kulturhuset på Hamar satser stort og bredt, og denne kvelden var det selveste Dee Dee Bridgewater som kom på besøk. Hun er en legende i jazzverdenen, og har hatt en stor karriere siden midten av åttitallet. Det var et voksent publikum som hadde møtt opp for å høre stjernen, som selv har rundet seksti år.Det skulle en kanskje ikke tro.

unge medarbeidere

Som den ekte divaen hun er, lot hun publikum vente litt ekstra. Først lot hun publikum bli kjent med bandet. De kom ruslende ut ti minutter over tiden, og holdt en meget funky intro på over tjue minutter, før selve hovedpersonen dukket opp. Da var både publikum og musikerne selv godt oppvarmet, og showet kunne starte. Først måtte Mrs. Bridgewater orientere seg:

- Er det søndag? Er dette Hamar? Er dette Norge? - Måtte bare sjekke.Etter denne sjarmerende introen forklarte Dee Dee videre:- Jeg turnerer med unge musikere for å gi dem sjansen til å reise rundt og spille musikk, slik som for dere her i dag.I spissen for jazzvokalistens orkester er trompetist og komponist Theo Croker. Sammen med resten av de unge talentene danner de gruppen Dvrk Funk, og som navnet forteller forholder de seg til den mer funky delen av jazzen. De leverte stødig komp, og ambisiøse soloer. Ikke blankpolert, men det skal heller ikke jazz nødvendigvis være.

begeistret

Når Dee Dee Bridgewater først var satt i gang, var hun vanskelig å stoppe. Konserten endte opp på rundt to timer, og ga de frammøtte god valuta for inngangsbilletten. Av dem som HA snakket med var det utelukkende gode tilbakemeldinger, både på grunnlag av det rent musikalske, og det faktum at hun skyver unge musikere foran seg, og gir dem muligheter.

Og etter en god og saftig reise i jazzlandskapet med melodier fra Cole Porter, George Gershwin, Abbey Lincoln, Stevie Wonder og Michael Jackson, avsluttet Dee Dee og de andre med en Ray Charles-lignende versjon av «Livin`for the City» og en uramerikansk «Amazing Grace».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke