19. aug
 
Storslått jubileum i Stange
Det var nobel atmosfære i Stangehallen i kveld. 150 elver i Stange kulturskole spilte seg inn i alles hjerter i under 40-årsjubileet i kveld.

Publisert: 18.nov.2012 23:23
Oppdatert: -

Stange
Stange kulturskole er Hedmarks eldste kulturskole, og søndag kveld holdt de tidenes konsert i Stangehallen. Over 150 festkledde barn sørget for en innholdsrik musikalsk aften. De var innom alt fra Vamps Tir Na Noir, til Barokk og funk. Hele arrangementet hadde en stil som minnet om en gallaforestilling, slik som vi ser på en nobelkonsert. Profesjonell lyd og bruk av storskjerm ga det hele et elegant uttrykk.

I første avdeling fikk vi litt av hvert fra de små. De startet med et morsomt, teatralsk nummer, der de var små hunder som framførte sine replikker med stor konsentrasjon. Videre fikk vi sterke innslag med Gitarensemble og Salongorkesteret. Alt som kunne krype og gå av musikkorps og sangere i Stange, Tangen og omegn så ut til å ha øvd flittig og lenge for denne kvelden.

Skifter

Å arrangere en så stor forestilling uten at publikum må vente er ikke lett, men takket være konferansier Jonas Jeremiassen Tomter, og en serie artige videoer fra kulturskolen, gled det hele likevel akseptabelt av sted. De tre gjesteartistene Tone Østlie, Ola Slagsvold og Knut Nesdal hevet også det musikalske nivået med sine solonumre. Alle tre startet sin karriere i Stange musikkskole.

Kulturens vugge

Så hva er det med Stange og kulturmiljøet? Vi traff på Camilla Brandt Kippersund som mente det ligger i kulturen.

- Vi har en tradisjon her i alt fra Suttungteateret til dyktige musikklærere som gjør at det hele holdes ved like. Vi er rett og slett glade i musikk.
Ordfører Nils A. Røhne avsluttet det hele med å sitere fra Platon. 

- Musikk er universets sjel. Det gir sinnet vinger, fantasien flukt og alvoret sjarm. Musikk gir munterhet og liv til alt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke