18. aug
Im­po­ner­te: Mu­sikk­lin­je­ko­ret un­der le­del­se av Tor­geir Zie­ner im­po­ner­te en full­satt Stan­ge Kir­ke un­der årets kir­ke­kon­sert med te­ma­et «Nord­lys»
 
Storslått kirkekonsert
Foran en fullsatt Stange kirke leverte elevene ved Musikklinja på Stange Videregående Skole en storslått kirkekonsert fredag kveld.

Publisert: 01.des.2017 21:15
Oppdatert: 01.des.2017 21:18

Musikklinja ved Stange Videregående Skole har fått et godt rykte på seg for å sette opp gjennomført gode konserter år etter år. Årets kirkekonserter er intet unntak. Konserten ble innledet med «Norsk bryllupsmarsj frå Budal». Musikklinjekoret under ledelse av Torgeir Ziener overbeviste publikum ifra første tone, og konserten ble bare bedre og bedre. Videre serverte koret «Ave Maris Stella» og «Det Dukas i Himlarnas Rike Ett Bord» før det var solistene og samspillsgruppenes tur til å briljere.

Høyt nivå

At nivået på Stange Videregående Skole er høyt er det ingen tvil om. Det råder liten tvil om at det er mange som går på musikklinja som har en meget lys framtid. Det er vanskelig å trekke fram enkeltnummer i en konsert som er så gjennomført flott, men Alf Kippersund Nordseths «Alvedans» av Edvard Grieg framført på marimba og Melissa Adéle Popkemas selvskrevne klaverstykke står igjen som to av numrene publikum så ut til å like best.

Nordlys

Nordlys var årets tema for kirkekonsertene. Årets repertoar bar preg av Norden og det Nordiske. Nordlyset ble understreket av at kirken for anledningen ble badet i et flott lys som skiftet i henhold til de individuelle numrene. Dette var med på å skape en fin helhet i konserten.

Tradisjon

Det har blitt en tradisjon at Musikklinja ved Stange Videregående Skole arrangerer to kirkekonserter i slutten av november eller starten av desember. En i Stange Kirke og en i Ringsaker Kirke. Tradisjonen tro var Stange Kirke utsolgt fredag kveld, og det er neppe noen av publikummerne som går skuffet hjem etter fredagens storslåtte kirkekonsert. Det er også tradisjon at hver kirkekonsert avrundes med «Deilig er Jorden» der publikum oppfordres til å synge med. Det er bare å berømme elevene og lærerne ved Stange Videregående skole som år etter år setter opp konserter av svært høy musikalsk kvalitet. Konsertene overgår seg selv år etter år, og det er bare å glede seg til Musikklinjas konserter på Hamar i februar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke