18. aug
Folksomt: Vang Skolekorps med musikanter fra Løten skolekorps, Hamar Ungdomskorps og Hamar Jente og Guttekorps lagde liv i Kirsten Flagstad-salen under Triolen 2016.
 
300 overvar storslått korpsfest
Det myldret av røde, blå og lilla korpsuniformer på scenen i Kirsten Flagstad-salen under den 53. triol.

Publisert: 06.nov.2016 20:15
Oppdatert: 06.nov.2016 20:33

Hamar Ungdomskorps (HUK) og Hamar Jente og Guttekorps stilte som vanlig som vertskap under den tradisjonsrike Triolen, og i år fikk de besøk av en fargerik og spillesugen gjeng fra Ridabu, Løten og Vang. Vang skolekorps var nemlig på plass som kveldens gjester, og med hele tre korps på scenen var det trangt om plassen blant kobbelet av musikanter.

Fargerikt storkorps

HUK-dirigent Morten Sanner uttalte i forkant av årets triol at de i år ønsket å vise fram den store bredden i byens janitsjarmiljø, og med 300 frammøtte publikummere ble det meget folksomt i konsertsalen. I tillegg til skolekorpsene stilte dessuten en gjeng med aspiranter fra både Hamar og Vang til konsert, og mot slutten av konserten var det i overkant av 150 musikanter på scenen.

– Det var veldig morsomt. Vi skal spille konkurranse neste helg, og dette fungerte som en veldig god forberedelse til akkurat det, sier Vang skolekorps Martine Amundsen (14) etter søndagens konsert.

Fornøyd var også Emilia Diesen (11) og Ingrid Odnes Kløvning (15) fra samme korps. De forteller at søndagens konsert var deres første i samarbeid med rødjakkene fra Hamar.

– Vi har alltid konkurrert mot dem. Det er både spennende og utfordrende, men det var morsomt å spille sammen med dem.

–De er flinke, sier Emilia Diesen

Vang Skolekorps samarbeider med Løten skolekorps, og under søndagens konsert fant man representanter fra begge korps i rekkene.

Variert program

Samtlige korps og aspiranter sørget for underholdning under søndagens konsert. Programmet besto først og fremst av individuelle innslag, men publikum fikk også høre korpsene spille i fellesskap. Den tradisjonelle avslutningen med allsang av «Hamarsangen» ble framført av samtlige musikkorps.

Marte Schytte Grinden (10) og Alva Rørvig Kristiansen (10) fra Hamar Jente og Guttekorps deltok i Triolen for alle første gang.

– Det var gøy å spille, men jeg ble litt trøtt etter hvert, sier Rørvig Kristiansen. De unge korpsspirene forteller at det var spesielt morsomt å spille sammen med så mange andre musikanter.

– Mange av de er veldig flinke, og det var morsomt å spille sammen med de andre korpsene, sier Marte Schytte Grinden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke