22. aug
Investor Arthur Buchardt (bak fra venstre), teatersjef Erik Ulfsby, leder av Prøysen 2014 Sylvia Brustad og ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune gleder seg til en storstilt feiring av Alf Prøysen neste år. Fredag ble jubileumsprogrammet presente
 
Storstilt markering av Prøysen-året
Åpning av nytt Prøysen-hus og TV-sendt festforestilling på Det Norske Teatret er to av høydepunktene i Prøysenåret 2014.  

Publisert: 06.des.2013 12:39
Oppdatert: -

– Alf Prøysen er en gigant i Det Norske Teatrets historie. Vi gleder oss til å feire og bidra til å løfte fram hans store forfatterskap, sa teatersjef Erik Ulfsby da planene for Prøysenåret 2014 ble presentert fredag.
Det er neste år 100 år siden Alf Prøysen ble født, og jubileumsåret innledes 19. januar med utdeling av Prøysenprisene. Det skjer fra Det Norske Teatrets hovedscene med kunstneriske bidrag av blant andre teatrets egne skuespillere.
På Prøysens fødselsdag 23. juli skal det nye Prøysenhuset i Ringsaker stå ferdig. Oppføringen av bygget finansieres av Arthur Buchardt.
– Alf Prøysen er den norske kunstner som sitter i flest hjerter og hjerner. Det er ingen andre som har markert seg på samme måte, sier Buchardt.
Han har engasjert Snøhetta til å tegne det nye Prøysenhuset, og lover at det skal stå ferdig 23. juli.
– Da skal Ringsaker kommune overta dette huset gjeldfritt, sier han.
En annen stolpe i jubileumsmarkeringen blir en TV-overført festforestilling fra Det Norske Teatret 23. november. Teatret kommer også på andre måter til å markere jubileet, blant annet med å sette opp en ny versjon av Prøysens “Trost i taklampa”.
Det er dannet en egen jubileumskomité som ledes av Sylvia Brustad. (©NTB)


 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke