25. aug
 
Stortorget neste?
Arbeidet med å booke verdensartisten som skal fylle Stortorget neste sommer er i gang.

0
Publisert: 31.aug.2016 06:16
Oppdatert: 31.aug.2016 06:37

Glem Bruce Springsteen. Glem Stones og Adele. Glem Iron Maiden og Foo Fighters. De er alle for store og krever for stort honorar.

Spekulasjonene om hvilken artist og/eller band som skal stå på scenen på Stortorget har gått siden Sting slo på basstrengen sin for siste gang.

Espen Røhne i Venues, som har ansvaret for å booke artisten på vegne av kommunen, sier de forhåpentligvis har artisten i boks før jul. Han forteller om et stort engasjement og at ønskene til mange er urealistiske.

– Det vi har å jobbe med er 8.000 – 9.000 billetter. Da kan vi ikke gå for de aller største artistene i verden, men vi kan få for sjiktet like bak.

Robbie Williams?

Det betyr at de som drømmer om artister som Bruce Springsteen, Adele, U2 og Foo Fighters ikke får det som de vil. Heller ikke de mange som ønsker seg Iron Maiden i Hamar sentrum får ønsket sitt oppfylt.

– Det hadde vært dritkult med Maiden, men de blir for store. Beklageligvis, sier Røhne.

Han ønsker selv ikke å gå ut med navn på artister de jobber med, men gir et bekreftende ja på at det er økonomisk mulig å booke artister som Neil Young, Robbie Williams, Eric Clapton, Bryan Adams, Bob Dylan og Elton John.

– Alle de du nevner kunne vært realistiske og alle kunne ha fylt Stortorget.

Røhne sier det ikke bare er artistens honorar som er avgjørende.

– Tilgjengelighet er like viktig. Hvor er de i verden i perioden vi planlegger konserten.

Utvider kapasiteten

Det betyr at en artist som Paul McCartney, som Røhne sier ligger helt i grensen for det realistiske, utelukker seg selv ettersom han turnerer USA hele sommeren 2017.

– Det jeg kan si er at vi sannsynligvis ender opp med en verdensartist i popsegmentet. Det må ikke bli for smalt.

Et navn som Kygo, som mange ønsker, blir slik HA forstår det, fort for dyr, men ikke helt uaktuell. Det samme gjelder Madonna.

Kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien, sier de forhåpentligvis utvider publikumskapasiteten til neste års konsert fra 8.000 til nærmere 10.000.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke