18. aug
Innvandring: Therese Slob skal forteller historiene til tre konkrete mennesker i forestillingen som settes opp i samarbeid med Teater Innlandet. Foto: Trond Lillebo
 
Støtte til aktuell dans
Therese Slob Produksjoner får 380.000 kroner av Norsk kulturråd for å rette søkelyset mot integrering i en ny, profesjonell danseforestilling.

Publisert: 05.jan.2017 21:50
Oppdatert: 05.jan.2017 22:09

– Støtten betyr veldig mye. Først og fremst fordi vi nå ha midler til å gjennomføre prosjektet, men det er også veldig godt å få en slik anerkjennelse. Dette er en bekreftelse på at de har tro på dette prosjektet, sier danser Therese Slob.

I tillegg til kulturrådets 380.000 kroner, har prosjektet fått 30.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord.

Tre historier

Forestillingen, som foreløpig har arbeidstittelen «Hello», settes opp i samarbeid med Teater Innlandet.

– Det er et prosjekt som handler om tre unge mennesker i og rundt Hamar og den lange reisen som de har vært igjennom, sier Slob. Hun forteller videre at forestillingen tar utgangspunkt i asylsøkere og flyktninger.

– Dette er et utrolig komplisert tema, og vi ønsker først og fremst å se på disse tre enkeltmenneskene og fortelle om deres reiser, sier Slob, som håper at den kommende forestillingen vil nå fram til et mangfoldig publikum.

Synliggjør

– Jeg mener at det er utrolig viktig å løfte fram og synliggjøre disse unge menneskene. Hvem de er og hvor langt de har kommet. For andre som nå er i en lignende situasjon, kan forhåpentligvis denne forestillingen gi et glimt av håp.

– For folk som alltid har bodd er i Norge er det en verdi å se mennesker med en annen bakgrunn. Hva slags ressurser de er i samfunnet, og hvilken gave disse tre menneskene er for oss, sier Slob.

Ut på Turné

Danseforestillingen settes opp av Therese Slob Produksjoner, uavhengig av dansestudioet PS: Dance, i samarbeid med Teater Innlandet. Slob forteller at premièren vil finne sted i løpet av høsten 2017. Deretter tar de sikte på å ta forestillingen ut på en turné på Innlandet.

– Nå holder vi på å lande en avtale med dem som skal danse denne forestillingen, og vi skal i gang med selve produksjonen i løpet av våren. Jeg gleder meg og ser virkelig fram til å jobbe med dette, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke