20. aug
Så svetten spruter: Skuespillerne fikk virkelig kjørt seg torsdag kveld. Fra venstre: Cornelia Børnick, Peder Opstad, Sten Bjørge Skaslien Hansrud og Tom Styve. Foto: Gisle bjørneby
 
Slapstickhumor av beste sort
Torsdag kveld var det premiere på Teater Innlandets oppsetning av forestillingen «The 39 Steps». Det ble en lattermild helaften.

Publisert: 27.aug.2015 22:27
Oppdatert: 27.aug.2015 22:38

Det var ikke flere enn 280 som hadde funnet veien til Flagstad-salen torsdag kveld, men de som var til stede, fikk smake på en rykende fersk humorkake fra regissør Ivar Tindberg. Han har erfaring fra flere av Norges største teaterscener, blant annet Latter i Oslo. Og det var nettopp lattermusklene Tindberg var ute etter å trimme denne kvelden, med en og en halv times slapstickhumor av aller beste merke. Det ble en god økt.

helstøpt ensemble

Men Tindberg er slettes ikke alene om jobben. På scenen møter vi fire skuespillere, som gjennom forestillingen skviser seg gjennom et ukjent antall roller, i et tempo det omtrent ryker av i de heteste skiftene. Og det er nettopp tempoet som skal bli den avgjørende drivkraften i scenene, der vitsene står i kø. Hele tiden blir publikum holdt varme, enten ved direkte kontakt og brudd i den fjerde veggen, eller ved overraskende sceniske grep, som noen ganger er like enkle som de er geniale. Det går tydelig fram at ensemblet også strekker seg videre til bak i kulissene og bak spakene i teknikken. Timingen som foregår mellom lyd, lys og andre sceniske elementer er skremmende treffende, og gir en veldig god forsterkende effekt til det ellers karikerte og animerte universet vi blir presentert.

Nesten lokal stjal showet

Historien om «The 39 Steps» begynner å dra på åra. Den stammer fra en roman med samme navn fra 1935. Den er skrevet av John Buchan, filmatisert av Alfred Hitchcock, og iscenesatt av Patrick Barlow. Teaterstykket er satt opp over hele verden med stor suksess, og nå skal altså Teater Innlandet ut på veien i store deler av Norge. Med seg har de en gjeng som har brukt prøvetiden godt, og som vet hvor latteren sitter. På Hamar torsdag kveld kunne det virke som de måtte bruke litt tid på å spille seg varme, men som ikke lot seg stoppe før helten fikk jenta, og publikum var mettet på inntrykk. Prestasjonene var jevnt over stødige og gode, og Sten Bjørge Skaslien Hansrud bar hovedrollen som Richard Hannay godt på sine skuldre. Cornelia Børnick som eneste høne i kurven gjør seg best som blondinen Pamela, og Peder Opstad treffer godt i ulike roller. Men Tom Styve fra Lillehammer er den som virkelig stjal showet med sine hysteriske karakterer. Vel blåst!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke