22. aug
 
Strålende kveld
Sommertoget fikk modølene til å møte opp i hopetall. På vorspielet før sendingen var det rene Innlandsscenen, hvor høydepunktene sto i kø.

Publisert: 12.jul.2017 22:22
Oppdatert: 13.jul.2017 06:17

NRK kjører Sommertoget i alle kanaler i sommer.

Mens Moelv under Skibladners seilas på NRK i 2016 kun fikk et kort stopp, var de onsdag kveld i nasjonens søkelys gjennom tre kvarter med direktesending fra Moelv stasjon.

Varmet opp

I forkant av direktesendingen, bød Ringsaker kommune på en drøy times oppvarming med artister for det meste fra Innlandet. Det var artig å se hvor stor entusiasme og lokal stolthet som blir utløst av en slik TV-produksjon. Det var flere tusen mennesker til stede under både oppvarming og selve TV-sendingen.

En som sto og trippet og ventet på å slippe til, var Frida Ånnevik som skulle opptre sammen med Helge Lien og synge «Kjæm du i kveld».

– Dette er veldig fint, og for et folkeliv! Veldig artig at de får det til, sa Ånnevik, som også deltok under Sommeråpent i 2016.

Folksomt i Moelv

Modølene Trine Lise og Lennart Karlsen var blant de mange som hadde tatt turen til Moelv stasjon, og i den fine, men litt kjølige sommerkvelden koste de seg stort.

– Ja, dette er veldig bra, mente de.

Eva Ekeberg og Jarle Rømo kunne ikke vært mer enig.

– Vi er strålende fornøyd. Og for et kjempearrangement, og så mye folk, samstemte de.

Ordfører Anita Ihle-Steen var selvsagt på plass, og gledet seg over å dele de gode opplevelsene med sine sambygdinger og landet for øvrig.

Sjarm fra Svendsen

De musikalske kreftene på vorspielet var fra begge sider av Mjøsa, toppet med OnklP.

Der var både Trond Nagell-Dahl og Gaute Ormåsen, samt Trond Svendsen, som denne våren har hatt et aldri så lite gjennombrudd med plata Palomino Motel.

Med sin særegne humor, bred Ringsaker-dialekt og ekte glimt i øyet dro Svendsen i gang allsang på hiten «Love like this».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke