18. aug
«Kvass»: Karoline Amb strålte under sin presentasjon av sitt nye album.Begge Foto: Kristian Einang
 
Strålende plateslipp
Karoline Amb har storkost seg med Prøysens diktning, og på lørdag presenterte hun resultatet av en særdeles vellykket møte mellom to ulike artister.

Publisert: 24.mar.2014 07:08
Oppdatert: -

Karoline Amb har i løpet av vinteren samarbeidet med både kor og korps for å feire Prøysens store jubileum, og på samme tid har hun servert små smakebiter fra sitt eget Prøysen-prosjekt. Publikumsresponsen har utelukkende vært positiv, og man skjønte fort at kombinasjonen av Amb og Prøysen ville gi resultater. Forventningene har vært høye, og lørdagens publikumsoppslutning på like under 200 er en bekreftelse på akkurat det.

Bunnsolid band

Under lørdagens plateslippkonsert fikk vi en bekreftelse på at Amb virkelig har hygget seg med Prøysens tekster i løpet av de siste par årene. Sammen med et bunnsolid band presenterte hun sitt nye album i sin helhet. I tillegg ble kvelden krydret med et par andre utvalgte låter som ikke har fått plass på vinylen.
Monologer av Sverre Alhaug sørget for litt variasjon i programmet, og Ambs opplesning av «Beinvegen» med artistens påfølgende musikalske kommentar sitter igjen som en positiv overraskelse. Høydepunktene var mange, og publikum satt målbundet under hele forestillingen.
I forkant av konserten fikk Amb stablet på plass et aldri så lite stjernelag av musikere og korister, og det var først nå man virkelig kunne forstå hvordan hun har jobbet med Prøysens diktning.
De ti musikerne sørget for å male et rikt lydbilde inne i teatersalen, og i den samme prosessen sendte de publikum rett inn i Prøysen-land. Foran imponerte selvsagt hovedpersonen stort med selve formidlingen. Hun finner essensen i hvert dikt, og forsterker Prøysens tekster gjennom velvalgte toner og effekter.

Sjarmerte publikum

Amb hører hjemme på scenen. Hun har en naturlig sjarm og glimt i øyet som umiddelbart sørger for at det blir god stemning i salen. I tillegg bør det nevnes at hun en ekstremt dyktig komponist og musiker, til tross for at det er gammelt nytt.
Lørdag tok hun en liten pause undervegs i konserten, for å fortelle at hun snart fyller 28 men ennå bor på Hedmarken.
Kanskje må hun, i likhet med Prøysen, flytte til hovedstaden for å gjøre seg landskjent, men her i Hamarområdet trives vi enn så lenge med at det alltid blåser en positiv vind rundt Karoline Amb.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke