20. aug
WINGS OF LOVE: Tittin Wold var solist på Olsen Brothers Melodi Grand Prix-bidrag fra 2000.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Strålende stjerner
Damenes Aften er så definitivt ikke det verste vi har. Premièren på årets julekabaret oste av sangglede.

Publisert: 11.des.2014 04:00
Oppdatert: 11.des.2014 03:59

Lett inspirert av schnaps, røde pølser og ellers alt det dejlige Danmark måtte ha å by på, har Damenes Aften sydd sammen julekabareten «Jula er ikke det verste vi har!» Stemningen var varm og fin på sagbladfabrikken i går kveld, der 300 publikummere løftet juleforberedelsene et hakk med en skikkelig korkonsert.

SANGGLEDEN OSER

Det stråler sangglede av de syngende rødkledde når de står på scenen. Det ser ut som de virkelig nyter tilværelsen, med mikrofonen i hånda, og en fullsatt sal foran seg. Følelsen smitter, det er lett å la seg rive med. Og selv om forankringen i det danske er litt tynn, og blandingen av «All about that bass», «Hver gang det blir vinter», Melodi Grand Prix-låten «Fly on the wings of love» og Nikolaj og Julie-kjenningsmelodien «Right next to the right one» ikke er direkte opplagt, funker det fint.

Med seg på laget hadde de syngende damene tradisjonen tro Knut Faldbakken som konferansier og Liv Simensens alter ego, Kjerringa hass Ansgar.Kjerringa hass Ansgar har vært på tur med danskebåten siden sist, med 37 minutter i land på dansk jord. Kjerringa snakker på innpust og utpust, bærer med seg sine årgangshandleposer, og er slett ikke fremmed for å rydde seg veg ved å delje litt rundt seg med håndveska, om det skulle vise seg å være nødvendig.

SAMKJØRT KOR

Damenes Aften framstår som et veldig samkjørt ensemble. Dirigent Dalen holder seg på pianokrakken sin, her trengs det ingen til å stå og kave.

I høst deltok koret på konkurranse i Rimini i Italia, og fikk med seg en førstepris i damekorklassen hjem igjen. Selv om julekabareten har drøssevis av humoristiske innslag, er det først og fremst musikalsk de er et høydepunkt i julestria.Tidligere år har de syngende damene fått kritikk for å la absolutt alle slippe til ved solomikrofonen. I år hadde de lagt lista høyere. Torill Beate Nilsens «Hjem» og Renate Grimsbø Kulbrandstad «Right next to the right one» kan trekkes fram som solide innslag.Første halvdel av konserten varte i 1 time og 15 minutter. I pausen måtte HAs utsendte kaste inn håndkle. Anmeldelsen er basert på første halvdel. Men i etterkant av konserten fikk vi rapportert fra salen at «Dere gikk glipp av noe! Andre avdeling var om mulig enda bedre enn første!». Alt tyder med andre ord på at publikum koste seg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke