24. aug
 
Strålende storkar
Kvennstuguteatret imponerer med sin sprudlende og aldeles glitrende versjon av «Bør Børson Jr.»

Publisert: 09.jun.2017 22:33
Oppdatert: 10.jun.2017 10:28

Forventningene er høye hver gang Kvennstuguteatret inviterer til forestilling, og årets oppsetning står ikke tilbake for noe av teatergruppens tidligere bragder. Godt over 40 skuespillere og dansere er i aksjon, og nesten like mange bidrar som frivillige. HA var på plass under fredagens generalprøve av «Bør Børson Jr.», og Kvennstuguteatret imponerte stort med sin versjon av det populære stykket.

Perfekt i Kvennstugua

Boken «Bør Børson Jr.» ble skrevet av Johan Falkberget i 1920. Stykket ble skrevet om til en teatermusikal av Egil Monn-Iversen og Harald Tusberg med urpremière på Det norske teater i Oslo i 1972. Teaterversjonen av «Bør Børson Jr.» ble senere filmatisert med Harald Tusberg som manusforfatter og Rolv Wesenlund i hovedrollen. Med handlingen satt på bygda noen tiår tilbake sørger idylliske Kvennstugua for å gi oppsetningen en perfekt ramme her har også Kvennstuguteatrets håndverkere har gjort en glimrende jobb med både kostymer og kulisser, og alt ser ut som det skal gjøre.

Strålende musikk

De aller fleste kjenner allerede godt til historien om kremmeren og storkaren Bør, og til årets oppsetning har regissør Kippersund gjort noen små grep, men allikevel viktige grep. Den trønderske dialekta er byttet ut med en lokal variant, og storbyen Trondheim er byttet ut med Hamar. Det vitses om stupetårn og jernbanetraseer, og med det får hele oppsetningen en lokal, personlig og sjarmerende profil som fungerer. Emil Dahl gjør en flott figur som Bør Børson Jr. Han strør rundt seg med fjonge, kommersielle fagord han har plukket opp i Hamar, og utstråler en helt riktig form for arroganse og selvsikkerhet. Det er allikevel med musikken Kvennstuguteatret imponerer aller mest. Oppsetningens orkester er toppet med noen av regionens beste musikere, og under ledelse av Torgeir Ziener leverer de musikalens velkjente låter på førsteklasses vis. I like stor grad imponerer skuespillerne med glimrende vokalprestasjoner. Emil Dahl treffer med både toner og koreografi, og Aina Thorsplass og Mari Sjøli er begge bunnsolide i sine roller. De satte standarden høyt med et strålende åpningsnummer, og fulgte opp på glimrende vis gjennom begge akter.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke