23. aug
SKUESPILLERE: Elise Berg, Sigrid Houm, Pernille Hagen og Martin Stalsberg er skuespillere i «High School Musical» i Moelv kulturhus i dag og i morgen. Sigrid Houm spiller dessuten keyboard i bandet. FOTO: uNNI KRISTIANSEN
 
Strålte fra scenen
Tiende trinn ved Moelv ungdomsskole har de siste dagene jobbet beinhardt med å øve inn «High School Musical». I dag fikk de endelig spille for publikum.

Publisert: 23.jan.2013 16:05
Oppdatert: -
- Vi har jobbet mye med musikalen, men de siste to dagene har vi bare konsentrert oss om den, forteller Pernille Hagen.
Pernille spiller Gabriella, en av hovedpersonene i stykket.
Generalprøven er akkurat ferdig, og applausen har så vidt lagt seg. Sceneteppet er trukket for nå, og Pernille står sammen med Elise Berg, Sigrid Houm og Martin Stalsberg og diskuterer hvordan det gikk.
- Det var kjempegøy, sier de, fortsatt litt opprømt etter forestillingen.

Popularitet og intriger

High School Musical handler om vennskap, kjærlighet og popularitet. Gabriella er ny på skolen, hun er skoleflink og kommer fort med i «geniklubben». Troy leder skolens basketballag. Troy og Gabriella har møtt hverandre før på nyttårsfest, der de ble satt til å synge karaoke sammen. Det viser seg at de synger godt sammen, og vi aner også at det oppstår søt musikk mellom de to. Troy og Gabriella bestemmer seg for å stille til audition for skolens vintermusikal, og dermed starter problemene. Det er nemlig ikke alle som ønsker at de skal konkurrere med skolens dramaqueen om rampelyset.

SANG OG DANS

Det var litt forvirrende med nye personer i hovedrollene etter pausen, men skjønte fort hvem de var. Med kort innøvingstid og store roller, var det en grei løsning.
Elevene gjorde en kjempejobb, de strålte fra scenen og hadde det tydelig morsomt.
De hadde øvd inn flere sanger og mange flotte dansenumre. De stilte også med eget band. Flott gjennomført av tiende trinn.
I kveld skal de vise stykket en gang til. Formiddagsforestillingen var for innbudte elever fra skolene, men kveldens premiere er åpen for alle. Det samme gjelder forestillingen i morgen kveld.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke