17. aug
COUNTRY OG FOLK: Darling West spiller på mange strenger. Tor Egil Kreken, Mari Kreken og vikar Øyvind Blomstrøm trakterer bl.a. akustisk gitar, elgitar, banjo, mandolin, steelgitar og munnspill.
 
Lavmælt og intim country 
Spellemannpris-vinnere Darling West sørget for en virkelig feel-good konsert på lørdag.

Publisert: 25.feb.2017 22:59
Oppdatert: 27.feb.2017 13:28

Den lavmælte og til dels melankolske countrymusikken gjorden seg meget godt i serien «Lydhør», i Pauline Hall multisalen. Avslappet, fornøyd, lite selvhøytidelig og med en god dose humor leverte de tre artistene en konsert av et høyt kunstnerisk nivå.

Stødig og stort

Paret Kreken er fra Hallingdal, men den egen komponerte musikken var som tatt rett fra Nashville. Det var noe magisk over det hele. Musikken var egentlig nokså lett tilgjengelig. Men det var alt fra mainstream, for de vevde inn uventede akkordvendinger, som ga låtene en spennende vri, gang på gang.

De nevnte selv at de har fått flere tilbakemeldinger på at platene får spebarn til å sove og demente til å roe seg ned, og lo godt av det. Men musikken var faktisk alt fra kjedelig.

Selv om de tøyset og underholdt godt på scenen, klarte de hver gang å dykke ned i sitt eget låtmateriale, og åpenbarte store horisonter, som ga rom og plass til tanker. Slik kunne man som tilhører sitte i ro i sin egen verden, men samtidig fundere på tekstene, som fortalte sine historier.

toppmusikere

Det var Mari Kreken sin særegne stemmen som bar låtene. Hun sang med utsøkt frasering, og velplassert bruk av hennes stillfarende vibrato ga sangene en helt egen nerve. Hun spilte mest på akustisk gitar, samt noe munnspill, og ga bandet en stødig grunnrytme.

Tor Egil Kreken bidro med koring i de flotte flerstemte partiene, men var først og fremst en behendig gitarist og minst like flink på banjo, og ga de instrumentale delene av låten et realt løft. Det var særlig i en låt som «Someone like you», for øvrig en av de optimistiske, at han glitret på en god og bærende melodi, og hvor de musikalske detaljene kom tydelig fram. Det var han som sørget for den gode country- og folklyden.

Vikar Øyvind Blomstrøm var godt integrert etter seks konserter, og koste seg tydelig, både på elgitar, men kanskje mest på steelgitaren.

Fantastisk lyd

Multisalen Pauline Hall beviste enda en gang sin styrke, passe intimt med kafébord og stearinlys foran scenen.

Det er lyden som var uovertruffen, og som passet Darling West, med sine akustiske instrumenter ypperlig. Bandet selv koste livet av seg, og var mer enn takknemlig, og ga salen en terningkast 6 på scenenivå. Og akkurat det er det ikke ofte en hører!

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke