24. aug
 
Styreleder: – Det var nødvendig

0
Publisert: 31.mar.2016 06:14
Oppdatert: 31.mar.2016 06:14

Terje Gloppen, styreleder i Musikk i Hedmark (MiH), mener ordningen med faste musikeren i MiH hører historien til.

Ifølge Gloppen er de negative rapportene bakgrunnen for styrets vedtak i februar.

– Bakgrunnen for styrets vedtak ligger rett og slett i rapportene; at man har vært nødt til å gjøre noe med organiseringen for å få til bedre ressursbruk i stiftelsen, sier Gloppen.

– Fem musikere på heltid koster fort fire millioner kroner. Av et budsjett på mellom seks og sju millioner er det en større andel. Det er klart at musikerressursen fra MiH sin side ikke har blitt utnyttet i tilstrekkelig grad i forhold til den kostnaden som er knyttet til ressursen. Der har både MiH og de ansatte et delt ansvar for at ressursen ikke har blitt skikkelig utnyttet, sier Gloppen.

– Hva sier du til advokat Fjeldstad påstand om at MiH ikke har gyldig grunn til å avskjedige musikerne?

– Etter hans framstilling av saken høres det jo vanskelig ut. Men MiH er orientert om at Hedmark fylkeskommune skal skjære vekk bortimot 140 millioner de kommende årene. Vi er forberedt på at MiH kan komme inn under et økonomisk nedskjæringsregime. For vår del ser vi at organiseringen av MiH med faste musikere er en ordning som hører historien til. Og hvis det ikke er lov å modernisere organisasjonen er vi i skikkelig bakevja, ikke bare i MiH, men også samfunnsmessig, sier Gloppen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke