23. aug
Heftig: Sylva (Anna S. Otervik) og Edvin (Tom Erik Lie) har det ikke bare godt i sofaen. De er enorm sterke i sine duetter.
 
Sukkersøt underholdning
Årets operasatsing er av det lettere slaget. Med en herlig klisjéfylt historie er det bare å lene seg tilbake og ta imot godsakene.

Publisert: 28.okt.2012 23:29
Oppdatert: -

Det er ikke uten grunn at billettene til «Czardasfyrstinnen» har gått unna som varmt hvetebrød. Når vi vet at operaen holder kvalitet, er det bare å bli med på festen. Og denne gangen ble det virkelig godstemning!
Tilbake i det glade 50-tallet er det duket for kjærlighetsforviklinger. Lokale Anna S. Otervik og Tanja Leine spiller sine roller med glans. Mens Otervik er mer av det fornemme slaget, får Leine leke den lille piken, og mot Thor Inge Falch som Grev Boni blir de uforglemmelige med sin humor.

det meste på plass

Musikken er helt på plass, og orkestergravet fungerer som det skal. Noen få ganger kommer ikke Otervik helt til sin rett og blir overdøvet av orkesteret, men dirigenten Mika Eichenholz får for øvrig musikken til å glinse. Operakorets rollen er denne gangen ikke bare i bakgrunnen, og koret låter selvsikker og trygg.
De som overrasker mest er de unge danserne fra Ringsaker kulturskole. De har knekket skuespillerkoden, og er mesterlige i å forføre de profesjonelle operastjernene.

et lokalt særpreg

I det hele framstår årets forestilling som fargerik og lystig, med godt bruk av sceniske virkemidler. Kulissene er med på å underbygge stemningen, og med hjelp av lameller og lysbilder blir den lett tilpasset.
Humoren er en gjenganger, og noe av det står operakoret for. For når noen sangere får fornemme roller og skal være grever og baronesser, da er salen helt med. Og heldigvis har det blir dratt inn flere slike høydepunkter. Pausemusikk med trekkspill og gitar i ungarsk sigøynerånd er en av dem, og det fungerer meget bra. Igjen er det lokale krefter som bidra: Geir Otnæs og Torod Vold Mikkelsen.
Slik kunne det gjerne blitt mer av. For det er det publikum sitter igjen med; lokalt særpreg på underholdning av nasjonalt nivå. Det er det som gir RingsakerOperaen sitt gode rykte og popularitet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke