25. aug
Den eldre Børli: Vidar Sandem har rollen som den eldre Hans Børli.
 
Suksess for Børli-forestilling
Fullsatt hus og stor suksess for Børli-forestillingen i Hamar kulturhus lørdag kveld.

Publisert: 29.mar.2014 22:11
Oppdatert: 01.apr.2014 10:42
Det er Teater i Glåmdal som i helgen har tatt turen til Teater Innlandet Scene med sin Børli-forestilling «Støtt kom nye vårer». Her er det både Børlis lyrikk som blir satt på scenen, men det er også en biografisk forestilling om livet hans. Og publikum likte svært godt det de fikk se.
- Jeg ville ikke begynne å klappe da det var slutt, for jeg ønsket at det skulle vare enda lenger, var det ei som sa da det hele var over.
«Å skrive er å finne små nok ord til store nok følelser», heter det hos Børli.
Og den som ønsker en påminnelse om hvor god Børli er som lyriker, får det med denne forestillingen.
Men samtidig er det en biografisk preget oppsetting om mennesket Hans Børli. Ikke minst vinklet mot livet hans i tømmerskogen, og konflikten med bygdedyret. For det var ikke alle som var åpne for en skogsarbeider som skrev dikt.
Men Børli utviklet seg også gjennom årene. Og i forestillingen får den eldre Hans Børli møte den yngre, spilt av henholdsvis Vidar Sandem og Sten Bjørge Skaslien Hansrud. Det fører til at det hele tiden er to Børli-er til stede på scenen.
Så godt som alt som framføres i forestillingen, er basert på Børlis egne ord, Om lag 50 dikt blir framført enten i sin helhet, som sanger eller som enkelte deler. I tillegg er det hentet tekstbrokker fra Børlis prosa og artikler. Og alt er sydd sammen til en lyrisk-biografisk helhet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke