24. aug
Mythbusters for skoleelever: Fabelaktiv og NRK-Supers «Barn ingen adgang», hvor Håvard Paulsen (til venstre), Selda Ekiz og Per Kristian Grytdal spiller gærne naturfaglærere, trakk både stor og små til TV-skjermen.Foto: NRK
 
Suksess for Fabelaktiv
Fabelaktivs vitenskapsprogram «Barn ingen adgang» har truffet blink. Seertallsanalysen fra NRK viser at halvparten av seerne var over 12 år.

Publisert: 27.sep.2013 12:17
Oppdatert: -

- Er de ikke fantastiske? stråler prosjektleder Marte Mørkved-Romstad, i det hun titter på seertallstatistikken. Sammen med NRK har Fabelaktiv utviklet programserien som de omtaler som «den drøyeste i NRK Supers historie». I 11 uker framover vil Selda Ekiz, Per Kristian Grytdal og Håvard Paulsen herje på TV-skjermen som en naturfaglærertrio tester ut myter og eksperimenter når barna har gått hjem for dagen.

Har truffet målgruppen

Premieren forrige fredag hadde 26.000 seere i aldersgruppa 2-11 år. Til sammen så 66.000 personer hele programmet.
- De har all grunn til å være fornøyde. En markedsandel på 30,4 prosent er over snittet for kanalen, som vanligvis har en andel på rundt 20 prosent, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.
- I tillegg var det jo 40.000 over 12 år som så på, og det kan jo ha vært voksne som så sammen med barna eller eldre søsken. Det er et tydeligvis et program som appellerer til flere en bare barn, og det er morsomt, sier Tolonen.
Fabelaktiv har tidligere beskrevet serien som barne-tv for litt eldre barn, og er glade for at de tilsynelatende har skutt blink.
- Vi har fått tilbakemeldinger fra seere som er vilt begeistret. Det er godt å få bekreftet at vi har truffet målgruppen vår, og at de synes dette er gøy, sier Mørkved-Romstad, og legger til at de allerede har begynt arbeidet med sesong to.

200.000 klikk på nett

Fem av episodene ligger allerede tilgjengelig på nettet. Og de har blitt klikket på over 200.000 ganger.
- Det er også veldig morsomt å se, for vi har knapt reklamert om det, sier Mørkved-Romstad.
- Hadde dere regnet med en slik respons?
- Ja, vi hadde faktisk forventet at den skulle bli godt mottatt. Det er såpass spesielt. Det grises og smeller og gjøres ting en vanligvis ikke ser i et barne-tv-program. Sånn som når lærerne morer seg med cola og Mentos-trikset, og ender med å senke en mann med buksa full av Mentos ned i en kjempecolaboks. Vi håpet at barn ville fryde seg over hvor rampete og gærne lærerne er, men vi var ordentlig spente på å se om vi var drøye nok, sier Mørkved-Romstad.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke