25. aug
Operamaskeverksted: F.v. Elin Hatlestad, Laila Taaje, Bente Kvihaugen og Elin Scouland har laget sine egne operamasker. foto: David William Øynes
 
Suksess for museumsnatt
Migrasjonsmuseet, Norsk Jernbanemuseum, Kunstbanken, Kirsten Flagstad Museum og Domkirkeodden åpnet dørene for folk til sene natta under årets Museumsnatt.

Publisert: 21.mai.2017 10:23
Oppdatert: 21.mai.2017 10:29

Både solen som forsvant i kalde Mjøsa, og Hamars museer var innbydende for publikumet som deltok på årets «Museumsnatt».

De fem museene i bykjernen og utkanten var hyppig besøkt denne kvelden. Spesielt artig var det at fire veteranbusser gikk i skyttel mellom stedene for å frakte folk imellom.

Velg og vrak

Kveldens program var proppfullt av aktiviteter og ting som skulle oppleves.

Her var det bare å velge og vrake, mellom dans, vinsmaking, historiefortelling, utstillinger, malerkunst, samtaler, omvisninger, konserter, operamaskeverksted og ølsmaking, for å nevne noe.

– Det er et spennende program. Jeg må velge ut noen ting, fordi jeg ikke rekker alt, forteller Anne Margrete Emanuelsen, etter å ha steget av en av veteranbussene som fraktet folk fra begivenhet til begivenhet.

Historie og kultur

– Vi gjør dette for å vise fram museene, og lage litt kulturelt, forteller Knut Nordby, imens han maler operamasker utenfor Kirsten Flagstad museet.

Mange viste interesse, og besøkte de forskjellige museene på «de europeiske museers natt», den 20. mai.

Det er andre året museumsnatten arrangeres i Hamar, og lignende arrangementer fant også sted i andre europeiske byer denne kvelden. Hamar-museene beskriver museumsnatt som «et vell av unike arrangementer».

 
Revymusikk: Benjamin Kippersund spilte revymusikk fra tiden da Kirsten Flagstad var ung og bodde i Oslo. Foto: David William Øynes
BUSS: Mellom museene var det satt opp veteranbusser for å frakte folk. FOTO: David William Øynes
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke