21. aug
VM-KOKKER: Ski-VM-kokkene Gjermund Opsahl fra Hamar Catering (t.v.) og Kjetil Gundersen fra kokkelandslaget sto på kjøkkenet på Norges stand. Kjetil Gundersen er med som koordinator for serveringen under VM.FOTO: JOHN RIISE
 
Suksess i Tyskland
Hamar Catering og den norske standen gjorde suksess under Grüne Woche i Berlin. Med seg hadde de blant annet ski-VM-mat.

Publisert: 27.jan.2011 07:57
Oppdatert: -

Hamar Catering og den norske standen gjorde suksess under Grüne Woche i Berlin. Med seg hadde de blant annet ski-VM-mat.
Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser, for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen, med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere.
I løpet av ti dager vil 1.600 utstillere ha satt sitt preg på messen, som har besøk av mellom 50.000 og 60.000 publikummere hver dag.
21. januar gikk startskuddet for årets messe, og den varer helt til søndag. Gjermund Opsahl og Truls Evensen fra Hamar Catering var på plass i Berlin de første dagene. Den norske deltakelsen er et viktig bidrag i å teste og utvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter gjennom generell Norges-profilering, heter det på Landbruks- og matdepartementets hjemmesider.
- Det var en fantastisk tur, og vi har fått et bein innenfor i et godt selskap, sier Opsahl.
Ilse Aigner, den tyske landbruksministeren, uttalte at den norske standen var den beste.
- Vi fikk veldig god respons på menyen, forteller Opsahl.
Hos Hamar Catering er det først og fremst ski-VM i Holmenkollen det handler om. Da skal de nemlig sørge for 160.000 bespisninger. Lørdag ga de alle som besøkte Norges stand en forsmak på VM-menyen, med Kjetil Gundersen som gjestekokk i det norske restaurantkjøkkenet. Gundersen er koordinator for VM-maten, i samarbeid med Hamar Catering.
Også Under en pressekonferanse på den norske ambassaden i Berlin, presenterte Hamar Catering VM-menyen, som inneholder mat fra alle landsdeler. Småskalaprodusenter står bak råvarene, og under pressekonferansen hos ambassaden ble deler av menyen servert til 400 mennesker. Blant annet fikk en rekke tyske ministre en smak av Norge.
Det ikke lenge til VM braker løs. Det var landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som utfordret ski-VM på å opprette et eget matprosjekt, så arrangementet kan bli et vindu mot verden også for norsk mat og matkultur.
- Før VM skal en del logistikkføres. Vi skal ha over 40 tonn råvarer. Vi har 10.000 liter saft som skal blandes ut, og trenger 50.000 brødskiver til bare én middag, forteller Opsahl, salg og fagkonsulent hos Hamar Catering.
Budsjettet er på 20 millioner kroner.
Serveringen under ski-VM er den nest største i Norge noensinne, kun slått av Lillehammer-OL. konkurransen om å få servere i Kollen var hard, men Hamar Catering, bedriften Jan Tonny Pettersen opprettet i 2003, har rukket å bli en stor aktør på markedet. En av grunnene til at Hamar Catering ble tildelt den prestisjefylte jobben, er deres erfaring med store arrangementer.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke