22. aug
 
Suksess på hesterygg
Ved vinterkledde Mesna framstår storoppsetningen «Birkebeinerspelet» som den komplette pakken for både store og små publikummere.

Publisert: 15.feb.2019 22:48
Oppdatert: 15.feb.2019 22:59

Man finner nemlig stemningen umiddelbart etter ankomst til ridesenteret Mesna Islandshest. Med scenen satt til begynnelsen av 1200-tallet møter man et marked som byr på mat og drikke, og blant publikum vrimler det av statister i tidsriktige drakter.

Selve teaterstykket begynner også oppe ved ridesenteret, og etter et dramatisk attentat på den norske kongen blir publikum med på flukten fra Baglerne, som nå gjør sitt for å få fatt i kongebarnet Håkon Håkonsson. Til fots får publikum se Baglernes herjinger i sin søken etter kongebarnet, og etter en stemningsfull gåtur ankommer man til selve scenen der den velkjente historien om Birkebeinernes flukt fortelles videre.

Firebeinte helter

Med flere titalls skuespillere og nesten like mange islandshester er «Birkebeinerspelet» et meget ambisiøst prosjekt. Oppsetningens hyppige bruk av firebeinte helter gjør også sitt til at «Birkebeinerspelet» får en særegenhet og et actionpreg som få andre oppsetninger kan vise til. Helter og skurker i full rustning på galopperende hester med fakler under stjernehimmelen er like tøft og stemningsfullt som man håper at det skal være, og hestene ser ut til å elske livet i rampelyset. Den naturlige scenen i skogen er glimrende lyssatt, og like ved sørger trommeslager Torje Antonsen for stemningsfullt spill over John Stenersen originale komposisjoner.

En god totalopplevelse

Forestillingens manus er basert på manuset Ravn Lanesskog skrev til filmen «Birkebeinerne», men er ettertrykkelig bearbeidet og videreutviklet av regissør Evy Kasseth Røsten. Medregissør og medvirkende skuespiller Robert Follin har på sin side bidratt sterkt med koreografi og actiondesign som virkelig fenger. Skuespillerne forteller historien på en god og ryddig måte som sørger for at hele familien lever seg inn i birkebeinernes flukt, og når Baglerne først finner kongebarnet braker partene sammen i et imponerende slag. Sammen med ridesenterets firebeinte helter byr de på en totalopplevelse som overgår det konvensjonelle teaterbesøket, men pass på å kle dere godt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke