23. aug
 
Summerfade leverte kongeshow - men publikum uteble
Det var ikke mange som tok farvel med sommeren utenfor Vikingskipet fredag kveld, men de som var der fikk oppleve et massivt sceneshow.

Publisert: 15.aug.2015 02:12
Oppdatert: 15.aug.2015 02:21

Responsen til Summerfade på sosiale medier har vært stor, men det virker foreløpig ikke som distriktets EDM-fans kjenner sin besøkelsestid. Før fredagens festivalstart kunne arrangørene melde at billettsalget snart bikket 1.000. På onsdag gikk de ut i media og justerte ned forhåpningene fra 2000-3000 publikummere til 1.500. Med gårsdagens 250 innenfor portene er også det målet et stykke unna. Man skal altså ikke ta det forventede besøkstallet fra Facebook for god fisk, der 3.400 har trykket at de skal delta. 

De som hadde møtte opp virket derimot å ha det riktig så trivelig, og en hard kjerne sørget for at det var høy partyfaktor foran scenen.

- Det er litt for stort område. Jeg tror også folk mer lader opp til lørdagen. Det er hoveddagen, sier med-arrangør og bookingansvarlig Even BøRuud. 

I morgen starter programmet tidlig på formiddagen med Hartzon, etterfulgt av Tobtok, Lunde Bros, CLMD og Jay Hardway, før Otto Knows avslutter festivalen.

Mange klager på støy

Festivalstarten har ikke gått ubemerket hen blant innbyggerne i Hamar.  I løpet av kvelden har politiet blitt nedringt av personer som klagde på høy lyd, og til slutt la de ut følgende melding på Twitter. 

"Konsert ved Vikingskipet, Sommerfade. Denne pågår til midtnatt. Mange klager inn til politiet. Tillatelse til konserten er gitt".

- Det er helt utrolig at Hamar kommune kan tillate noe sånt. Det er helt umulig å sitte med verandadøren åpen, sier en frustrert innringer på telefon fra Ridabu.

Audun Grønvold ytret også sin misnøye på Twitter, med følgende
melding:

"Kjedelig høy lyd. Sitter på Ingeberg og Shazam catcher låter som spilles ved Vikingskipet #summerfade #6km"

Se video fra kvelden her:

 
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke