24. aug
SUMMERFADE PRØVER IGJEN: I år var de langt fra målet om 1.500 betalende gjester, men arrangørene har allikevel troen på at Summerfade kan vokse til å bli Norges ledende EDM-festival.
Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Summerfade gikk 850.000 kroner i underskudd, men prøver igjen i 2016
- Vil Hamar Kommune bli med på å redde Summerfade Festival, slik at vi kan gjenoppstå i 2016? skriver arrangørene, som nå søker om 350.000 kroner i festivalstøtte til neste år.

Publisert: 22.sep.2015 20:05
Oppdatert: 23.sep.2015 00:10

Festivalen hadde i år et budsjett på drøyt 1,6 millioner kroner. Arrangørene Even Bø Ruud og Andreas Hansen maktet ikke å samle 1.500 betalende publikummere, og gikk dermed nærmere 850.000 kroner i underskudd. 

- Styret i Summerfade AS har allerede tilført aksjekapitalen over 500.000 kroner for å betale kreditorer. Vi sitter derfor per dags dato med 350.000 kroner i regninger vi ikke har klart å betale. Våre kreditorer har vært meget eksible og er villige til langsiktige betalingsbetingelser samt nedskriving av gjeld. Dette gjør at våre muligheter for å reddes er store, skriver Ruud og Hansen. 

Øker festivalbudsjettet 

- Vi har brukt egne penger for å betale artisthonorarene, som ofte forfaller før festivalstart, forteller Ruud til HA. 

- Det vi søker kommunen nå om er til Summerfade 2016. For å skulle klare å få til festival neste år er vi avhengige av å få inn offentlig støtte, og støtte fra sponsorer, sier Ruud.

I søknaden er budsjettet økt til 2,7 millioner kroner.  Ruud innrømmer at det er vågalt å satse tungt året etter en publikumsflopp.

-  Det er en risiko. Vi har allerede brukt veldig mye penger fra egen lomme, og har også lagt inn kjempemange arbeidstimer på det her. Men vi føler at det er et bra konsept, og at veldig mange vil ha det tilbake. Man ser på sosiale medier at folk er gira. Da gjør man det man kan for å få det til. 

I år fikk arrangørene med Sparebanken Hedmark, Scandic Hotels og PSS Securitas som sponsorer. De mottok ikke festivalstøtte fra Hamar kommune i år, da prosjektet ble lansert for sent til den årlige søknadsfristen 15. september.

Klager på støy

EDM-festivalen gikk ikke ubemerket hen blant innbyggerne i Hamar. Briskebyen velforening, festivalens nærmeste nabo, har fått svært mange klager på støy etter Summerfade. I et brev til Hamar kommune skriver styret at årets festival har vært en så negativ opplevelse at de ikke ønsker flere slike arrangementer. 

- Ved Summerfade Festival 2016 vil vi starte planleggingen tidlig, og arbeide hardt for å finne løsninger på støy og naboer. Vi vil gjøre nødvendige tiltak for å begrense støyen, og kanskje avslutte festivalen tidligere for å ikke skade natteroen til naboene, skriver arrangørene i søknaden til kommunen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke