22. aug
 
Super innsats, men ikke full uttelling
Gospelkoret Sirius har alt som skal til for å få til en gedigen festkveld. Likevel tok det aldri helt av i Brumunddal.

Publisert: 19.feb.2017 00:29
Oppdatert: 19.feb.2017 12:44

Forventningene var høye for lørdagens konsert, og dirigent Siri Christensen refererte til fredagens konsert i Moelv, hvor folk hadde danset på stolene og sunget av full hals.

Slik ble det ikke i Teatersalen. Det har neppe noe med Brumunddølene å gjøre. Det var heller lydbildet som ikke gjorde ære på innsatsen til koret, dirigenten og bandet.

stor musikalitet

Utgangspunktet var egentlig veldig bra, noe som ble tydelig da Christensen etter pausen leverte et par strålende låter som solist, sammen med bandet. Selv med den hese stemmen, som bærer preg av et langt musikerliv, og ikke helt klarer seg to kvelder på rad, fikk hun publikum med seg i sin musikalske verden, og hvor tid og sted opphører. Hun har en beundringsverdig tilstedeværelse, både musikalsk, men også menneskelig.

Også bandet besto av gode musikere, med en skikkelig funky bass, en solid trommis og en gitarist og pianist som kunne kunsten i å improvisere. De fikk spille to instrumentallåter, og fikk det virkelig til å svinge.

Grøtete lydbilde

At Christensen sine egenskaper har smittet over på koret, er lett å se. De sto ikke et øyeblikk stille, beveget seg godt på rytmene, og henvendte seg til hverandre og publikumet i sangen.

Soulbegrepet var definert nokså vidt, med mange kjente og kjære låter. Men dessverre ble flesteparten av detaljene borte i det grøtete lydbildet, og det var ikke lett å høre at koret faktisk sang flerstemt.

De som har hørt koret synge a cappella vet hva som er mulig med disse damene, og det er bare å håpe at de investerer i et større og bedre lydanlegg neste gang. For selv om pågangsmoten og gleden var stor, fikk de ikke den uttellingen de antakeligvis fortjener, og det var ikke før helt på slutten av konserten at publikum reiste seg, men dansen uteble.

inkluderende

Koret presterte best på de energiske låtene, slik som «Sisters», og «We are family», og her bidro sikkert teksten til gleden over fellesskapet. Når Christensen henvender seg til publikum, og drar på tonene, pisker opp stemningen med sin seige energi, er hun uovertruffen. Dermed er det nok grunn til å glede seg til neste gang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke