23. aug
TIL HAMAR: Susanne Sundfør opptrer på Sagbladfabrikken.
 
Susanne Sundfør imponerer med sex-video
Musikkeksperter mener Susanne Sundfør har laget den beste norske musikkvideoen noensinne. Torsdag spiller hun i Hamar.

Publisert: 09.aug.2012 10:56
Oppdatert: -

Onsdag ga Susanne Sundfør ut musikkvideoen til låten «Silicone Veil».

Den unike videoen inneholder blant annet bilder av den amerikanske kunstneren Rya Kleinpeter som spiller en ung prostituert.

Kvinnen utfører seksuelle tjenester på flere menn, mens Sundfør selv spiller rollen som den prostituertes venninne.

Videoen, som er spilt inn i Los Angeles i USA, har allerede rukket å få massiv skryt fra flere sentrale skikkelser i musikkbransjen.

 

- Tidenes beste norske
NRKs musikksjef Mats Borch Bugge mener videoen er den beste norske musikkvideoen noensinne.

- Jeg ble helt lamslått da jeg så den. Det er noe av det lekreste jeg har sett, og den setter i tillegg låten og teksten i et nytt lys. Med denne musikkvideoen er det bare et tidsspørsmål før hun når ut til de store massene i utlandet, sier han til Dagbladet.

Til tross for musikkvideoens seksuelle tema, mener Bugge at videoen er både smakfull og kunstnerisk.

- Dette er kunst på høyt nivå. Videoen er laget i en klassisk indie-filmtradisjon, med det prostituerte offeret. Samtidig som de tar for seg prostitusjon og «white trash»-kultur, er det noe håpefullt der, sier musikksjefen til Dagbladet.

- Ikke en sexy video
Mannen bak musikkvideoen, den amerikanske videoregissøren Luke Gilford, er full av lovord etter å ha jobbet med den norske artisten.

- Hun er den perfekte samarbeidspartner. Jeg kan ikke tenke meg en annen artist som ville latt meg gjøre denne videoen uten at jeg vannet den ut, sier han til Dagbladet.

Gilford mener nakenheten som presenteres i videoen skiller seg klart ut fra andre musikkvideoer som spiller på sex.

- Susanne har på seg en rosa nattkjole stort sett gjennom hele videoen, og hovedpersonen forvandles til en reptil, så jeg tror ikke mange vil synes den er sexy. Videoen handler uansett om ideer som er mye større enn nakenhet eller puritanske forestillinger om hvordan musikk bør presenteres, fortsetter han til avisen.

Kommer til Hamar
Torsdag kveld opptrer Susanne Sundfør på Sagbladfabrikken i Hamar for å promotere sitt nyeste album «The Silicone Veil».

Daglig leder for Festspillene i Elverum, Ørnulf Ring, forteller at billettsalget har gått bra, men at det er ennå er ledige plasser igjen.

- Vi har lagt ut 500 billetter, og regner med at det blir rimelig fullt. Vi kunne fått plass til enda flere, men vi ønsker at alle i salen skal få sitte uten at det blir for trangt, sier han.

Ring er glad for endelig å ha fått Susanne Sundfør til å opptre under Festspillene.

- Hun er en artist vi har hatt på tapeten i mange år, så det var en stor lettelse da hun svarte ja på vår henvendelse, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke